Aktywne Wpisy
tanebau +169
#tesla #cybertruck homologacja? A na co to komu potrzebne, a dlaczego?
źródło: 1000052586
Pobierz
gobi12 +116
Pamiętacie ten stół? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Nie jest tak obficie zapełniony jak w poprzednich latach, ale jak na tylko jeden mały tunel to jestem bardzo zadowolony.
18 różnych odmian, z których większość uprawiałem po raz pierwszy. Zwłaszcza, że już od sierpnia sporo dojrzałych owoców podbieralem na różne cele. Dzisiaj zerwałem wszystko co było na ten moment dojrzałe. W tunelu zostało jeszcze 3x to co na stole, ale nadal zielone. Przymrozków na
Nie jest tak obficie zapełniony jak w poprzednich latach, ale jak na tylko jeden mały tunel to jestem bardzo zadowolony.
18 różnych odmian, z których większość uprawiałem po raz pierwszy. Zwłaszcza, że już od sierpnia sporo dojrzałych owoców podbieralem na różne cele. Dzisiaj zerwałem wszystko co było na ten moment dojrzałe. W tunelu zostało jeszcze 3x to co na stole, ale nadal zielone. Przymrozków na
źródło: temp_file6670518616501059288
Pobierz

- budżet myślę 4,5-5k (do lekkiej naginki) o ile w ogóle w tym budżecie jest sens się zabierać biorąc pod uwagę poniższe
- czy będę chciał rozbudowywać w przyszłości? Trudno powiedzieć, nie gram w jakieś super nowości
- ma być komfortowo, żeby mi nie buczał jak mój obecny laptop czy steam deck przy czymś bardziej wymagającym
- żeby mi nie zrobił wieczorem z pokoju Las Vegas, czyli jakieś RGB itp zbędne/minimum
- monitor mam Full HD, w przyszłości planuję przejść na 1440p
- przykłady ogrywanych gier: Cities Skylines, Elite Dangerous, Factorio, Anno, RDR2. Raczej gram w starsze tytuły ale jak będzie opcja pośmigać w coś nowszego na przyzwoitych ustawieniach to czemu nie
- komp posłuży też do programów cad-owskich ale raczej proste rysunki aniżeli grube renderowanie
- peryferia zbędne (mam), system zbędny (ogarnę sobie)
- nigdy kompa nie składałem i się zastanawiam czy brnąć w to
#pcmasterrace #komputery
1. Patrzysz benchmarki kart tak żeby ruszyła najbardziej wymagającą grę z twojej listy albo czegoś podobnie wymagającego.
2. Z anglojęzycznych polecam TechPowerUp, Tom's Hardware, Gamers Nexus (yt) albo Hardware Unboxed (yt). Z polskich pewnie jakiś techlipton albo zmasło.
3. Jak już wybierzesz model karty to wpisujesz w googlu z hasłem "cpu bottleneck" i szukasz procesora który będzie na tyle mocny żeby nie ograniczać karty.
4. Jak wybierzesz model procesora
źródło: wnpiRDUeQJ3wvkUaj7iDcY
Pobierzhttps://www.morele.net/inventory/info/88b0c468/?utm_source=youtube.com&utm_medium=link&utm_campaign=tektesters_pc_1440p&utm_content=KE
Coś takiego sobie skleciłem jak niżej. Mógłbyś luknąć czy ma to sens? Już na kilku komponentach urwałem trochę bo pierwotnie wyszło mi 5,6k ( ಠ_ಠ) Generalnie wiadomo, im taniej tym
Jakbyś chciał to w ramach tagu #majk3lskladapcty pomagamy wykopkom dobrze składać komputery - budujemy ciche i wydajne maszyny z ludzkim podejściem.
CPU bottleneck zależy od konkretnej gry i uśredniony wskaźnik oparty o niepełne dane to jest guwno a nie pomoc.
no i w tylko w pierwszym punkcie była mowa o patrzeniu pod konkretną grę ¯_(ツ)_/¯