Aktywne Wpisy

cocojambo210 +119
Podejmuje próbę rzucenia ćmików trzymajta kciuki

Iudex +29
Mirki, co robić z mendami, które regularnie blokują mi wjazd do garażu?
tl;dr:
Mam garaż naziemny w centrum Wrocławia (ale nie ma tu strefy płatnego parkowania). Jest usytuowany na podwórku i notorycznie ktoś mi go zastawia "tylko na chwilę". Nie że jakiś sąsiad - przyjezdni. Frustrujące jest to okrutnie, nie jestem agresorem, ale naprawdę trochę tracę już siły czasem i jedyne co mam ochotę zrobić to zdemolować te samochody.
tl;dr:
Mam garaż naziemny w centrum Wrocławia (ale nie ma tu strefy płatnego parkowania). Jest usytuowany na podwórku i notorycznie ktoś mi go zastawia "tylko na chwilę". Nie że jakiś sąsiad - przyjezdni. Frustrujące jest to okrutnie, nie jestem agresorem, ale naprawdę trochę tracę już siły czasem i jedyne co mam ochotę zrobić to zdemolować te samochody.
źródło: upadek-1993
Pobierz

Czuć emocje, ironię, śmieszki.
Tylko jako amator, nie rozumiem wszystkich pojęć
Jest jakiś spis aluzji odnośnie giełdy?
Terminy typu: banan, boczniak, bulltrap itp
ATH (All-Time High) - najwyższa cena w historii danego aktywa.
Banan - prześmiewcze określenie polskiej giełdy (Giełdy Papierów Wartościowych w Warszawie), sugerujące jej nieprzewidywalność i skłonność do zachowań wbrew logice rynkowej.
Bessa - długotrwały trend spadkowy na giełdzie, podczas którego spada większość akcji.
Blue chip - określenie dużej spółki notowanej na giełdzie, która cieszy się zaufaniem inwestorów i posiada dobrą sytuację finansową.
Boczniak -
Uśrednianie? Kupowanie akcji kiedy spadną, żeby liczyć że niby że średniej wychodziło że się mniej straciło? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@KMDZ: patrzę przez pryzmat postów na forum ze śmiesznymi obrazkami ( ͡° ͜ʖ ͡°)
OP: Olaboga, ale XYZ jest na czerwowo
Odp: możesz uśredniać ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@Elev: Na giełdzie się inwestuje a nie gra. Grać to można w kasynie.
@czlowiekproso: obserwator ( ͡° ͜ʖ ͡°) mnie to po prostu ciekawi
tak, akurat znam pojęcie :D czasami mnie boli tyłek