Wpis z mikrobloga

Grałem we wszystkie symulatory chyba i specjalnie sobie kupiłem kierownice, shifter i stojak ale nie czuje w ogóle frajdy z jazdy tak jak w realu.. te symulatory w niczym a nic nie przypominają prawdziwej jazdy samochodem... jestem załamany kupa kasy na to poszła a okazuje się że to scam

#simracing #iracing #f1 #assetocorsa
  • 16
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

te symulatory w niczym a nic nie przypominają prawdziwej jazdy samochodem...

@Mccarone: A jeździłeś kiedyś prawdziwym samochodem?

Tzn. mam na myśli nie jazdę w ruchu ulicznym, a jazdę takim samochodem jakim grałeś na symulatorze po takim torze jaki masz w
  • Odpowiedz
  • 1
@hellfirehe: chyba chodzi o aspekt ze po 1. Nie czuje auta (chociaz dobry ffb i dobra kiera) w sensie nie czuć tej siły przeciążenia, itd xd po 2. Aspekt psychologiczny że w realnym życiu jak przywalisz w barierke albo coś odwalisz to mozesz zginąć xD
  • Odpowiedz
2. Aspekt psychologiczny że w realnym życiu jak przywalisz w barierke albo coś odwalisz to mozesz zginąć xD

@Mccarone: Znam takiego jednego który p-----------ł zdrowo w barierkę Skodą i żyje. Nie wiem co Ty wygadujesz za głupoty
  • Odpowiedz
@Mccarone: za mało sprzętu kupiłeś, poszkuja sobie jeszcze jakiegoś 6DoF motion riga ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Co kupiłes? logitecha? ze stojakiem do fotela typu wheel stand pro?
  • Odpowiedz
@Mccarone: jeśli serio logitecha, no to kupiłes zabawkę i masz wrażenia zabawki. Jak chcesz mieć wrażenia symolatorowe to tak 20k+
Jak chcesz mieć symulator jak dla zawodnika żeby w domu ćwiczył to sufitu ceny nie ma ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Direct drive, VR, dedykowany simrig, geje na load celu to taki przyzwoity zestaw żeby nie odczuwac zabawkowości, pewnie jakieś 10k PLN, nie wiem ile teraz takie
  • Odpowiedz
Nie czuje auta (chociaz dobry ffb i dobra kiera) w sensie nie czuć tej siły przeciążenia

@Mccarone: tego trochę się trzeba nauczyć, bo owszem choćby ktoś Ci do prawdziwego samochodu wyścigowego wstawił kamerę transmitującą obraz na żywo na Twój monitor i którym sterował byś swoją kierownicą i pedałami w czasie rzeczywistym to na początek pewnie byłoby ciężko.

Tu jest jeszcze jedna fajna droga -
  • Odpowiedz
@Mccarone: też zależy którą gre wybrałeś, dla mnie istnieje tylko Assetto Corsa(obojętna wersja) lub Dirt Rally.
Dodatkowo radość z jazdy u mnie pochodzi z pokonywania samego siebie i ćwiczenia torów.

Przeciążeń nie ma, ale ostatecznie FFB przenosi sie na prawdziwe życie i lepsze czucie kół.
  • Odpowiedz