Wpis z mikrobloga

Pany,

mam obecnie 2 numery we flex i generalnie wszytko bylo spoko az zmienilem miejsce zamieszkania, gdzie ledwo 1 kreska.
Do jakiej sieci teraz warto przejsc?
Wszystko mi jedno czy to bedzie abo, onk, sub. Po prostu do 40zl za nr z unlimited, neta wystarczy 30GB.

Dzieki

#gsm #telekomunikacja #orange #flex #tmobile #plus #play
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

zmienilem miejsce zamieszkania, gdzie ledwo 1 kreska.

Do jakiej sieci teraz warto przejsc?

@Wloczykij2: zaraz wyjmę kryształową kulę i w niej zobaczę dokąd się przeprowadziłeś i jaka sieć ma tam więcej niż jedną kreskę zasięgu. ¯\(ツ)/¯
  • Odpowiedz
  • 0
@ch1va5: wszedlem na mape zasiegu i nie rozumiem jej, bo pokazuje po ulicach. Niemniej oczywiscie na mojej pokazuje u wszystkich operatorow 5g pelny zasieg, ale realnie to tak nie dziala. Takze moje pytanie takie ogolne o zasieg, kto ma najlepszy.

Czy po porstu jedyna opcja realnie to zakupic simki od kazdego i sprawdzic.
  • Odpowiedz
@Wloczykij2:

Takze moje pytanie takie ogolne o zasieg, kto ma najlepszy.

Nie da się odpowiedzieć na takie pytanie.
Kupujesz starter Plusa, T-Mobile i Play za 5zł i testujesz kto ma najlepszy zasięg u Ciebie.
  • Odpowiedz
  • 2
@Wloczykij2
Lokalizację bts-ów możesz podejrzeć tutaj - https://beta.btsearch.pl/ jednak najlepiej wziąć kilka starterów i przetestować jak w rzeczywistości wygląda zasięg w różnych sieciach.

Z mapami zasięgów poszczególnych operatorów bywa różnie. Miałem nr w #orange, wg ich mapy zasięgu, w miejscach, w których przebywam najwięcej było pełne pokrycie 5G, w rzeczywistości był problem z zadzwonieniem czy wysłaniem smsa.
Przeszedłem do #mobilevikings, działa na nadajnikach play, za 30pln darmowe
  • Odpowiedz
@Wloczykij2:

Vectra. Zasieg Play, 30GB ale potem bez limitu z predkoscia 1mbit/s wiec uzywalnie, no limit rozmów, sms, mms i sporo danych w roamingu ponad 14GB, które z tego co wiem są dodatkowo do tej puli w PL ale nie jestem tego pewien. 20zl/mc. Abonament ale bez okresu obowiązywania. Ustawiasz limity kwotowe, blokady premium, polecenie zapłaty i zapominasz o obsłudze.

Na Plusie jest Fonia. Ponad 30GB za 150zl/rok ale zwracają
  • Odpowiedz
@Wloczykij2: Ja mam Mobile Vikings na playu. 25,- za bez limitu + 30 GB i GB się kumulują z miesiąca na miesiąc. Za 30 zł jest już 80 GB, za 35 - 120. Oferta na kartę (można ustawić automatyczne doładowanie).
  • Odpowiedz
@Wloczykij2: Jeśli masz nadajnik Plusa w okolicy to w Plush mają 25zł za abonament bezterminowy i 40gb na start, rośnie do 200gb. Dużo osób narzeka na Plusa, mi tam działa.
  • Odpowiedz