Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 18
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Fjubens: ghosting to specjalność kobiet xd
I są na to logiczne argumenty.

Kobiety, które mają gigantyczne powodzenie na takich aplikacjach, zwyczajnie nie są w stanie każdemu orbiterowi podziękować za współpracę. A biorąc pod uwagę, że kobiety z natury są tchórzliwe, to taki hosting pozwala im uniknąć ciężkich rozmów.

Kolejna sprawa, kogo mam gostowac, jak na tych aplikacjach udaje mi sie umówić z maksymalnie dwoma kobiecikami rocznie xd
  • Odpowiedz
też kilka razy zghostowałem na realnym zdjęciu kilka typiarek na portalu randkowym bo i tak z gadk

@Nowystaryziel: Aaa czekaj, bo ty nie wiesz co to jest ghosting ( ͡º ͜ʖ͡º)

Jak internetowa znajomość nie wyjdzie poza ramy sieci, czyt. nawet nie spotkasz się z daną osobą, to
  • Odpowiedz
Jak internetowa znajomość nie wyjdzie poza ramy sieci, czyt. nawet nie spotkasz się z daną osobą, to nie ma mowy o hostingu ¯\(ツ)/¯

@ka-lol: Jeśli rozmowa trwa dłużej i jest bardziej zaawansowana niż "hej, co tam?" to też myślę, że można powiedzieć o ghostingu. Inna sprawa, że czasem obie strony po prostu przestają się odzywać i wtedy nie jest to klasyczne ghostowanie gdzie ktoś nagle przestaje odpisywać i znika.
  • Odpowiedz
to też myślę, że można powiedzieć o ghosting

@CloudSpanner: Nie, nie można. To słowo ma sciśle określone znaczenie i jest takie właśnie jak to opisałem.
Ghosting to nagle zniknięcie jednej z osób, które się już znają!!!

A nie że piszesz dwa dni z jakaś typiarą, ona znika i wielce pokrzywdzony.
Słowa mają znaczenie. I nie ty będziesz decydował jakie, bo ty myślisz, albo coś ci się wydaje.
  • Odpowiedz
Nie, nie można. To słowo ma sciśle określone znaczenie i jest takie właśnie jak to opisałem.

@ka-lol: Według cambridge dictionary definicja jest następująca:

a way of ending a relationship with someone suddenly by stopping all communication with
  • Odpowiedz
Według twojej definicji można iść na kawę, pogadać 15 minut i potem kogoś olać i można to nazwać ghostingiem bo znajomość wyszła z ram sieci.

@CloudSpanner: a to są twoje infantylne urojenia, bo jesteś zbyt niedojrzały aby komuś przyznać rację ¯\(ツ)/¯

Ale udało mi się, zmotywować cię, do poszukania wiedzy, a nie użycia chłopskiego rozumku i wydajemisiezizmu ( ͡º ͜ʖ͡º)
  • Odpowiedz
a to są twoje infantylne urojenia, bo jesteś zbyt niedojrzały aby komuś przyznać rację ¯\(ツ)/¯

@ka-lol: Kogoś zaswędziało, że nie miał racji i zaczyna personalny atak ( ͡° ͜ʖ ͡°).
  • Odpowiedz
@bottlecorck2-0-asdasdasd: @CloudSpanner
@ka-lol mam wrażenie że wszyscy mają po trochu rację w tej dyskusji. Oficjalne definicje są takie, jakie przytaczacie, z drugiej strony nie ma co się dawać zaszczuć, że mamy być zobowiązani do tłumaczenia każdemu i każdej, dlaczego zrywasz kontakt, bawienia się w jakieś wygaszanie itd. Szanujemy kogo chcemy i elo, nie będzie mi AI sloppa dyktować netykiety
  • Odpowiedz