Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 11
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 6
@Polinik: no bez kitu XD jak o tym myślę to czuję fizyczny ból. Chociaż jest nadzieja, że może wrzesień i październik będą chociaż ładne w miarę. Ale to i tak mniej światła. Przeraża mnie to, jak leci czas (,) kiedy ja tez wszystkie lata przezyłam?!
  • Odpowiedz
@hellyea:
Też na starość zaczynam rozumieć moją babcię, która jak miała 90+ lat to już w czerwcu biadoliła, że lato szybko zleci, jeszcze tylko Święto Zmarłych i "znów ta cholerna zima".
Mam takie ogólne wspomnienia z okresów gównięcego, że rok to było długie wiosnolato i krótkie okresy jesieniozimy. A teraz to na odwrót -- jesieniozima się ciągnie i ciągnie a lato leci jak z bicza strzelił, zwłaszcza jak jest takie
  • Odpowiedz
  • 1
@Polinik: też mnie to dobija coraz bardziej jak realnie sobie pomyślę, jak mało mamy światła w ciągu roku. Żyjemy jak jakieś krety ponire XD i w-------e. Nic dziwnego, można się frustrować, a nawet chyba trzeba! (°° z drugiej strony tam, gdzie więcej światła to coraz więcej dni nie do życia, pożary, przerwy w dostawach wody, ukropy.
  • Odpowiedz
@Polinik

Też na starość zaczynam rozumieć moją babcię, która jak miała 90+ lat to już w czerwcu biadoliła, że lato szybko zleci, jeszcze tylko Święto Zmarłych i "znów ta cholerna zima".

Starym ludziom zawsze zimno. Oni potrafią w kurtkach i beretach iść, gdy jest 28°C - byłam naocznym świadkiem. A w busach w lecie zawsze okna zamykają, bo ciągle im wieje. Więc jeśli zaczynasz ją rozumieć, to powoli geriatria
  • Odpowiedz
@hellyea

Żyjemy jak jakieś krety ponire XD i w-------e.

Kto normalny się w-----a, że słońce nie grzeje 18h/d? XD jeszcze bym rozumiała, jakbyś napisała coś o dołowaniu się przez to, że ciemno, bo nie każdy musi lubić, ale w---w? XD
  • Odpowiedz
  • 0
@czemu_dlaczego: nie chodzi o grzanie tylko o światło. W to lato bardzo często w ciągu dnia, nawet parę h muszę palić światło w mieszkaniu, taka bywa często szarówka jak jesienią pod wieczór. Tak, to może frustrować w zbyt dużej dawce. A to „w-------e” było raczej w żartach, frustracja jest jednak całkiem serio.
  • Odpowiedz