Wpis z mikrobloga

@SzuruSzur: jakie k---a mieszkanie z przydziału? Skąd ta kasa za free na większość rzeczy?
Skąd kasa na działkę na stare lata? Wiesz ile teraz kosztują działki? XDD wiesz ile kosztuje utrzymanie chociaż jednego dziecka? Wiesz ile kosztuje wynajem?
  • Odpowiedz
  • 0
@spirityfree: Widzisz, może nie jesteś świadoma jak wielu rzeczy - widać. Ale w aktualnym systemie państwo premiuje posiadanie dzieci. Więc albo jesteś frajerem, który to funduje innym i czeka aż uciuła (próg "opłacalności" będzie rósł w nieskończoność) albo beneficjentem bo grasz wg zasad.
Jak się ma dzieci to nadal się chodzi do pracy - fun fact. Jednego - dużo, dwóch jeszcze więcej - od trzech większość gmin sama wyskakuje z
  • Odpowiedz
pytam się konkretnie czy wiesz czym jest macica że pisałeś o wkładaniu czegoś tam?

@spirityfree: to ja się ciebie pytałem¯\(ツ)/¯

A więc jaki to organ i za co odpowiada? Gdzie się znajduje?

@spirityfree: za pochwą jest, kurde robisz mi tu test a sama oblałaś test z czytania ze zrozumieniem, jak pisałem o wynikach testu na HIV xD
  • Odpowiedz
  • 0
@spirityfree: Normalnie od miasta, na działeczkę zdążysz powoli uciułać za lata pracy bez torebek gucciego.
Dla przykładu polecam zapoznać się z procedurą starania się o mieszkanie dla rodzin wielodzietnych, karta wielkiej rodziny i pochodne w krk.
  • Odpowiedz
@SzuruSzur: + długie lata czekania i przy 5 osobowej rodzinie całkowity dochód rodziny nie może przekraczać 8k na miesiąc (800 plusy są traktowane już jako część dochodu)

Czyli z tą rodziną trzeba gdzieś mieszkać ale wynajmowanie dyskwalifikuje cie aby mieszkanie dostać. Z resztą te mieszkania są przyznawane na okres a nie przechodzą na własność.
Pyrtolisz ciężko
  • Odpowiedz
  • 0
@spirityfree: Oczywiście że są przyznawane na okres (teoretycznie wydłużalny w nieskończoność), bo jeszcze by wpadł jakiś gangster i podchodził takich ludzi dla tanich mieszkań..
Miałem sąsiadkę z 5tką (urocza paczka btw) i czekała chyba niecałe 2 lata. 800+ nie wlicza się, wystarczy nie szarżować z karierą na ten czas. Yup, chwilę trzeba się przekisić u rodziców najlepiej. Każdy plan ma swoje wady, chyba nie obiecywałem zbyt wiele?
Dla ciut bogatszych
  • Odpowiedz
@SzuruSzur: o ja j---e, jak mieszkać u rodziców i narobić tam dzieci żeby później prosić się o mieszkanie na jakiś czas? Nie szaleć z karierą? To za co żyć z tymi dziećmi w tym czasie? XD ale patola
  • Odpowiedz
  • 0
@spirityfree: Coś mnie tu kłamczysz, bo na BIP kryterium mieszkania socjalnego to 2 442,58 na głowę, co w przypadku para + trójki dzieci daje sufit w wysokości ponad 12k. I to jest socjalne, czyli niski standard. Krok wyżej jest komunalne czyli lepsze warunki, nadal niski (stosunkowo) czynsz. Jak kariera się rozwija to dochodzi mieszkanie bez wkładu własnego..
Tych programów naprawdę jest. Nie wiń gracza, wiń grę. Państwo jest w narożniku,
  • Odpowiedz
  • 0
@spirityfree: Jeżeli bycie patusem jest definiowane ilością dzieci, nie posiadaniem ciuchów designerskich czy brakiem obowiązkowej fotki obok salonu prada w tej oszklonej galerii w Mediolanie to ja mogę tylko rozłożyć ręce.. Osobiście uważam jednak że bycie patusem jest tożsame z brakiem poszanowania norm społecznych oraz niską kulturą osobistą. Nigdy nic mieć nie będę do uczciwie żyjących ludzi, którzy nikomu nie zawadzają i chcieli mieć dużą rodzinę zamiast odfajkowywać n-tą wycieczkę.
  • Odpowiedz