Wpis z mikrobloga

Czy są jakieś wydajne rośliny, których liście nadadzą smak wodzie w bidonie? Czy jedną taka jest mięta? Regularnie dodaje skórkę pomarańczy i nadaje to fajnego posmaku ale można byłoby pomyśleć nad jakimś urozmaiceniem.

#jedzenie #kuchnia #rosliny
#pytanie
  • 13
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@moll: a które z tych jest najwydajniejsze i szybko rośnie a jeśli trzeba łatwo się przesadza? Idealnie byłoby móc to uprawiać w jakichś kamykach albo biotonicznie aby nie brudzić się przy przesadzaniu
  • Odpowiedz
@niedasieukryc: to zioła. Kup marketowe, przesadź w większą doniczkę i na słoneczny parapet. Tylko dobrze namocz i przytnij przed przesadzaniem
Nadmiar możesz sobie mrozić
  • Odpowiedz
@niedasieukryc: mięta jest super. Bardzo szybko rośnie, a wodzie daje świetny, orzeźwiający posmak. Wystarczy nawet mięta doniczkowa z supermarketu, u mnie taka mega się rozrosła, tylko wystarczy czasem przypomnieć sobie, żeby podlać 😅
  • Odpowiedz
@yagodowa:

Wiesz może po jakim czasie ta mięta meksykańska powinna wykiełkować? Na nasionach piszę aby wysiewać w lutym no ale w doniczce w domu to raczej bez znaczenia. Zrobiłem jak napisano. Posiałem, nie przykrywałem ziemią, jedynie wgniotłem nasiona. Zraszam wodą atomizerem, jest w słonecznym miejscu. Po prawie tygodniu nie ma śladu rozwoju.
  • Odpowiedz