Wpis z mikrobloga

@MadaIvar: Dlaczego podajesz to jako argument?
Skladka zdrowotna dla przedsiebiorcow miala byc obnizona - dla goscia zarabiajacego 10k brutto, byloby to nawet 1k miesiecznie mniej. Ale Duda to zawetowal - nie pamietasz? pol roku temu
  • Odpowiedz
  • 0
@mifosto kontrprzykład...super

Tyle, że ludzi interesuje dowożenie obietnic. Co dzieje się w temacie? Myślę, że mnie jako przedsiębiorcę nie będzie interesował Twój kontrprzykład, tylko ile będę musiał płacić albo kogo zwolnić żeby biznes się opłacał.
Opieranie wszystkich obietnic na tym, że może za 1,5 roku Rafał będzie prezydentem i będzie nam podpisywał jest dla mnie i dla mojej firmy słabe.
  • Odpowiedz
@MadaIvar: w sensie pisowski prezydent zawetował obniżkę składki, więc oburzeni tym przedsiębiorcy zagłosują na pis?

Ciekawa logika ale w tym narodzie nawet może pyknąć. Zgodnie z tą samą logiką jeśli limuzyna Kaczyńskiego potrąci zakonnice na pasach to pisowi też wzrośnie
  • Odpowiedz
@MadaIvar: Ale przeciez niz nie moga z tym zrobic bez prezydent XD Nie moga obnizyc skladki zdrowotnej bo prezydent zawetuje - tak sie stalo pol roku roku. czego nie rozumeisz? Co maja dowiezc - skoro sie nie da tego akurat?
  • Odpowiedz
  • 0
@mifosto dobrze byłoby cokolwiek...

No tak, bo oni nie wiedzieli że PiS ma prezydenta, to ich zaskoczyło...xd

Czyli, co obiecywali coś czego nie mogą zrobić? To jest Twoim zdaniem ok?
  • Odpowiedz
@MadaIvar: nawet gdyby nic nie robili (a costam robią) to i tak lepiej niż rozkradanie i orbanizacja kraju.

Uważasz ze za rządów pisu i ich proruskiej przystawki bedzie lepiej? Albo chociaż tak samo?
  • Odpowiedz
  • 0
@thorgoth nie będzie lepiej, niestety będzie prawie tak samo...

Złodziej będzie złodziejem, kłamca kłamcą niezależnie od przynależności partyjnej.

Nic nie robienia też nie pochwalam.
  • Odpowiedz
  • 1
@MadaIvar: To dotyczy tych, którzy płacą minimalną składkę zdrowotną i marginalny de facto wzrost jeśli nie przedłużą tego. Natomiast sądząc po klimacie w kraju to po 27 bez problemu zostanie przepchnięty jakiś nowy ład 3.0, gdzie duzi zoptymalizują działalnosć a reszta faktycznie dostanie mocno po dupie xD
  • Odpowiedz