Wpis z mikrobloga

• 194
@wfyokyga: do tego żre 40x więcej prądu, za bardzo nie chłodzi, halasuje i trzeba ją rozmrażać

A szczerze nie znam nikogo z nową lodówką, żeby przestała działać
  • Odpowiedz
@dzek: też tak myślałem, że żre więcej i podłączyłem u babci watomierz, ma taki stary Polar, a potem u siebie w kilkuletniej i wyszło tak samo.
  • Odpowiedz
@pedros92: chwilowe zużycie może być takie same ale rocznie nie ma szans.
Kupiłem nową 2 razy większa od starego polara i zużycie spadło z 500 kWh do niecałych 400.
  • Odpowiedz

@dzek: ja znam. ziomkowi z robo jebnął nowy haier, po 1,5 roku.dodatkowo w zabudowie, więc musi szukać takiego samego żeby pasował :) naprawa nieopłacalna.
  • Odpowiedz
@dzek: właśnie w domu rodzinnym lodówka już chodzi jakieś 14 lat i wszystko jest ok. ludzie to już chyba sobie sami wmawiają czasami te historie o tym że wszystko się psuje. Ostatnio była płyta wymieniana, ale… po 12 latach xd
  • Odpowiedz

@dzek: kilka lat temu u mnie w domu rodzinnym padła lodówka w pierwszy dzień świąt bożego narodzenia ( ͡° ͜ʖ ͡°)
a nie była jakoś specjalnie stara, także zdarza się - w najmniej oczekiwanym momencie ( ͡º ͜ʖ͡º)
  • Odpowiedz
@dzek: Moje ostatnie dwie lodówki nie mogą się pochwalić taką niezawodnością jakoś. Jedna lodówka samsunga pod koniec rozszerzonej gwarancji miała problemy z termostatem bodajże (grzała zamiast chłodzić xd), a 2-3 miechy po skończonej rozszerzonej gwarancji coś się rozszczelniło i czynnik uciekł. Usłyszałem wtedy za naprawę ponad 3/4 ceny nowej lodówki, więc kupiłem kolejną tym razem z beko. Tu już miałem trochę mniej szczęścia bo kostkarka, czujnik otwarcia i jakaś rzecz
  • Odpowiedz
@Gruby_Wuj: Nie mierzyłem chwilowego, tylko przez całą dobę. Sam byłem zaskoczony, ale też może być tak, że ona ma lodówkę w spiżarce bez grzejnika na parterze, a ja mam na 2 piętrze pod dachem, na południowej stronie, więc ja mam w lecie 30 stopni, a ona z 25. Tylko nie pamiętam, kiedy mierzyłem.
  • Odpowiedz