Wpis z mikrobloga

Różnica jest taka, że jeden zna historię głównie z książek i archiwów, a drugi przeżył ją na własnej skórze – dowodził ludźmi w realnych kryzysach, podejmował decyzje pod presją, widział skutki konfliktów na żywo, a nie tylko w przypisach.

@IksdeHeheh: Jeszcze raz: każdy kandydat i każdy wcześniejszy prezydent Polski znał to tylko z książek. Może Sikorski by się tylko bronił, ale on przegrał w prawyborach. Nie przeszkadzało ci to w
  • Odpowiedz
@Szalom: Ale to nie ja zacząłem zrównywać prezydentów xDDD
Ty się zesrałeś bo Nawrocki ma g---o a nie kompetencje, nawet w porównaniu do Trzaskowskiego już w ogóle nie wspominając o Pavle który był generałem NATO a nie kibolem z doktoratem (chyba że miał jakąś super dokonania jeszcze to napisz) xD musisz to przełknąć
  • Odpowiedz
@splinter96: Tylko Petr Pavel przed zostaniem prezydentem był generałem czeskich sił zbrojnych.
A co "nasz" nowy prezydent robił przed zostaniem prezydentem mniej więcej wiemy, i bylo to obrzydliwe.
  • Odpowiedz
Ale to nie ja zacząłem zrównywać prezydentów xDDD

@IksdeHeheh: Dosłownie to zacząłeś robić i to jakoś siermiężnie, że przez to że ma lepsze doświadczenie to dlatego go się szanuje na koncercie, a Nawrockiego na meczu nie, wtf? Pominąłeś sprytnie fakt że Nawrocki jest doktorem i ma jakieś tam doświadczenie dyrektorskie, mówiąc że jest tylko 'kibolem' bo to nie zmywa kibolstwa. Zapytałem czy późniejsze osiągnięcia Pavla zmywają jego komunistyczny background - brak
  • Odpowiedz
@Szalom:
Zrównał najpierw OP, więc porostu rozszerzyłem to porównanie - widocznie zabolało xD
Jasne, żaden polski kandydat na prezydenta nie miał dorobku jak Pavel - ale też żaden nie był tak cienki w dorobku na tym stanowisku jak Nawrocki. I właśnie dlatego stawianie ich obok siebie tylko dlatego, że jeden był na koncercie, a drugi na meczu, jest kompletnym absurdem. Tu mówimy o człowieku, który dowodził w NATO i w
  • Odpowiedz
W 1993 jako członek misji UNPROFOR w byłej Jugosławii dowodził oddziałem

@IksdeHeheh: zaraz ktoś napisze, że wiadoma osoba dowodziła oddziałem kiboli na ustawce w Borach Tucholskich, a to to samo
  • Odpowiedz
@Szalom: oczywiście że słabszy niż oni XD
Przed objęciem prezydentury Kwaśniewski miał doświadczenie ministerialne i negocjacyjne z Okrągłego Stołu, Wałęsa - międzynarodowe uznanie jako lider „Solidarności” i laureat Nobla, a Nawrocki na tym tle wypada blado, bo jego dorobek to głównie doktorat z historii, stanowiska dyrektorskie i ustawka w lesie.
  • Odpowiedz
@straszny_cham: nie tylko dlatego ludzie go nie akceptują
Nie policzyli poprawnie glosow i h-j wie czy on napewno wygral
To jest "prezydent" z najsłabszym mandatem społecznym w historii III RP
  • Odpowiedz