Wpis z mikrobloga

Wściekłość progresywistów wobec reklamy z Sydney Sweeney i określanie jej mianem faszystowskiej dowodzi, że za całą tą ideą body positive faktycznie stoją w dużej mierze osoby które nie lubią atrakcyjnych ludzi. Coraz bardziej skłaniam się ku tezie, że progresywizm opiera się na promowaniu brzydoty, ułomności (zarówno fizycznej jak i intelektualnej) oraz słabości i nazywaniu tego postępem.

#polityka #neuropa #4konserwy #revoltagainsthemodernworld #bekazlewactwa
Al-3_x - Wściekłość progresywistów wobec reklamy z Sydney Sweeney i określanie jej mi...

źródło: jytjyyt

Pobierz
  • 34
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Al-3_x Najgorszy body positive to konserwatywny body positive skłaniający brzydkich i nieinteligentnych mężczyzn do przekonania, że powinni mieć dzieci i przekazać im swoje “dżinsy”.
  • Odpowiedz
  • 7
@dqdq1: Amerykańska kultura ma jednak wpływ na cały świat więc tamtejsze trendy mają swoją siłę oddziaływania także w Polsce.
  • Odpowiedz
@Gieremek

@Al-3_x: Gdyby nie wykop i odklejeńcy tutaj obecni to bym nawet nie wiedział o tej rzekomej 'wściekłości progresywistów' xD

Równie dobrze można napisać że nie ma gwałtów bo mnie przecież nikt nie zgwałcił. To ze ciebie osobiście nie dotknął hejt nie oznacza że go nie ma i nie rozumiem czemu wysmiewasz się z tego tematu. Hejt w internecie jest zjawiskiem powszechnym i niektórym grupom ludzi wydaje się że
  • Odpowiedz
@Al-3_x: Nikt się o to nie oburzył. Wymyślasz jakieś kłamstwa i potem walisz do tego konia.
Serio myślałem, że będzie chociaż jakiś jeden tweet czy screenshot nagłówka latać po internecie, nawet tego brak...
Nikt się o to nie oburzył. Znajdź mi przykład (nie znajdziesz).
  • Odpowiedz
@kzerg

@CheSlaw: no ok, wypisałeś cały akapit jakichś filozofi. Podaj jeden przykład tego oburzenia. Nie teoretyczny, jeden konkretny.

Ty tak na poważnie czy masz 13 lat? Środowiska tzw. "woke" hejtuje od tak dawna i na tak wiele różnych tematów że można by o tym pisać rozprawy doktoranckie. Nawet nie wiem od czego zacząć. W zasadzie każda firma i każdy aspekt życia został ostatnimi laty prześwietlony przez hejterów pod względem
  • Odpowiedz
@CheSlaw: Tylko, że na gwałty masz obiektywne dowody, statystyki itd. Gdzie są jakiekolwiek dowody, że ta reklama wywołała oburzenie? Od samego początku wygląda to jak akcja marketingowa, nie pierwsza zresztą, którą mają nieść na cały Internet anti-woke przegrywy(bo tylko oni mają tyle czasu i sił na takie głupoty), tak jak było lata temu np. z reklamą Gillette
  • Odpowiedz