Wpis z mikrobloga

Historia jest taka: okolo 10 lat temu wpadlem na pomysl zrobienia remake kultowej gry Robbo z 8 bitowego Atari. Z powodow zdrowotnych (takich przez 10 lat), rodzinnych (kilka rozwodow) i roznych innych gierka wpadla w development hell ale ostatnio udalo mi sie dogadac z paroma klankerami i udało mi się dopchnąć projekt to stanu "alfabeta". I teraz tak, zeby projekt nie zdechl i nie zgubil sie jak ostatnio postanowilem wrzucic testowke w wersji webgl do sieci, bo jak wiadomo nie dowiesz sie jak bardzo masz z-----a gre dopoki ktos inny w nia nie zagra.( ͡° ͜ʖ ͡°)
Inb4 z-----e sterowanie - wiem, jestem po refaktorze i dodaje mozliwosc gry myszka i obsluge ekranów dotykowych stad chwilowo dziwne akcje z kamera. Wersja desktopowa ma Raytracing, wersja webgl do optymalizacji, chwilowo strasznie dlugo mi sie kompiluja shadery przy starcie wersji web, czasem trzeba odswiezyc, uwaga glosno w cholere jak startuje, ale imho to najlepszy sposob zebvy jakos wrzucic demo bez linkowania do podejrzanej binarki na google drive.
https://robbomania-beta.netlify.app/

#robbo #atari #gamedev
b.....r - Historia jest taka: okolo 10 lat temu wpadlem na pomysl zrobienia remake ku...

źródło: image

Pobierz
  • 2
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@boxdancer: Ogólnie - super. No ale ma problemy wieku dziecięcego, przede wszystkim czytelności brak przy tym kącie kamery. Przydałaby się też jakaś klawiszologia, zwłaszcza, że teraz nikt nie umie grać kursorami, a ty pod WASD masz jakieś bzdury domyślnie. Chyba fonty/ikonki też nie pykły u góry

BTW - na itchio nie lepiej wrzucić?
ujdzie - @boxdancer: Ogólnie - super. No ale ma problemy wieku dziecięcego, przede ws...

źródło: obraz_2025-08-11_220621809

Pobierz
  • Odpowiedz
@ujdzie: tak, pojdzie na itch jak rozwiaze glitche, zaponialem dodac
strzalki + shift = sterowanie classic, n next level, mysz: lewy click chodzenie, prawy strzelanie, na dotykowym powinno to byc tapniecie j i 2 palcami, wsadqe = kamera, aktualnie zabugowana ale na dniac przywroce. chwilowo nie mialem zdrowia.
powinno tez obslugiwac pady, dziala z padem od xsex i ps4 z testowanych.
Develop[ment sie tyle wlecze bo sie usralem zeby porobic
  • Odpowiedz