Wpis z mikrobloga

#kpo Na moje oko to pełen zwrot środków jest możliwy

Operator może wstrzymać wypłatę wsparcia lub rozwiązać umowę z zachowaniem

miesięcznego okresu wypowiedzenia w formie pisemnej lub elektronicznej z podpisem

kwalifikowanym, w szczególności w przypadku, gdy:

...

6)zachodzi podejrzenie wystąpienia nieprawidłowości, nadużycia finansowego,

korupcji lub innego przestępstwa na szkodę budżetu UE;

W przypadku rozwiązania Umowy Przedsiębiorca zwraca wypłacone wsparcie

wraz z odsetkami w wysokości określonej jak dla zaległości podatkowych, liczonymi

od dnia przekazania środków na rachunek bankowy Przedsiębiorcy do dnia ich zwrotu

w terminie 14 dni od dnia doręczenia wezwania do zwrotu środków
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

6)zachodzi podejrzenie wystąpienia nieprawidłowości, nadużycia finansowego,

korupcji lub innego przestępstwa na szkodę budżetu UE;

@andrzej_sk: Ale jakie nieprawidłowości? Składali wnioski na jachty czy na kupno mieszkania pod najem krótkoterminowy to na to dostawali
  • Odpowiedz
@glos_zenady:

: i tak jakiś niewielki procent tych wniosków został zrealizowany, ale naród już nakręcony ^_^

Mamy się cieszyć, że tylko trochę ukradli? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Zobaczymy, co jeszcze wyjdzie, bo może to wierzchołek góry lodowej.
  • Odpowiedz
tak jakiś niewielki procent tych wniosków został zrealizowany, ale naród już nakręcony ^_^

@glos_zenady: Bo to kwoty i rzeczy, które przeciętny zjadacz chleba potrafi sobie wyobrazić. Ostrołęka Pisu wchodziła na główną z 400 wykopami, tutaj screen z jachtem w opisie mial 3k xd
  • Odpowiedz
Mamy się cieszyć, że tylko trochę ukradli? ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Zobaczymy, co jeszcze wyjdzie, bo może to wierzchołek góry lodowej.

@xarcy: mało ukradli. Co roku polskie rodziny kradną ponad 60mld zł na swoje bombelki, sami nie potrafią zarobić na swoje potrzeby?
  • Odpowiedz
@Nighthuntero też mam takie wrażenie. Jak coś nie jest bezpośrednio zakazane, to jest dozwolone. Ktoś z----ł na etapie tworzenia regulaminu/opisu, później nieznający się ludzie to przyklepali, poszło dalej, operatorzy też nie wiedzieli i klepali. To, że będą kontrole, to pic na wodę, bo wszędzie się pali i jakoś trzeba zaspokoić publikę.

Kiedyś chciałem skorzystać z dofinansowania na szkolenia, to zobaczyłem jak to wszystko działa w praktyce - skomplikowany system. NIKT nie
  • Odpowiedz