Aktywne Wpisy

bober234 +337
Za namową pracownika banku założyłem lokatę dwuletnią, która inwestowała moje pieniądze w akcje spółki Alphabet. Lokata miała gwarantowany zysk 4,2%, a maksymalny 30%.
W dniu otwarcia akcje Alphabet kosztowały 130 dolarów, a w dniu zamknięcia już 246. Można więc powiedzieć, że spółka urosła o około 70%.
Jakie było moje zdziwienie, gdy w piątek lokata się zakończyła, a na moje konto trafiło… tylko 4,2%.
Poniżej wklejam odpowiedź pracownika banku .
Dziś przeczytałem regulamin
W dniu otwarcia akcje Alphabet kosztowały 130 dolarów, a w dniu zamknięcia już 246. Można więc powiedzieć, że spółka urosła o około 70%.
Jakie było moje zdziwienie, gdy w piątek lokata się zakończyła, a na moje konto trafiło… tylko 4,2%.
Poniżej wklejam odpowiedź pracownika banku .
Dziś przeczytałem regulamin
źródło: image_picker_9D95E293-32D9-4EC5-A6BF-0D0155F882EA-35986-00000D4F7B3DF5F8
Pobierz
staryalkus +452
kupiłem dziś nowy samochód (。◕‿‿◕。) przesiadam się ze starego Fiata Punto do Toyoty Yaris w hybrydzie, rocznik 2018, 54k przebiegu, pierwszy właściciel, serwisowana w ASO. Jeździ jak marzenie. Jaram się jak Rzym za Nerona ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#chwalesie #samochody #motoryzacja #toyota
#chwalesie #samochody #motoryzacja #toyota

#polityka #bekazpisu
źródło: 1000003127
Pobierz@xiv7: matko, ale Choroszcz
@xiv7: Bo to ze pandemia byly 4 lata temu i te firmy, ktore upadly juz upadly i dostaną wielkiego chu... nie ma z tym nic wspolnego? Zamiast pomocy jak najszybciej faktycznie poszkodowanym Tusk postanwoil zablokowac nam srodki i po 4 latach rozdac wsrod bogoli, ktorych pandemia nawet nie zachwiala
@xiv7: Ale tu nie chodzi o to ze liczba sie nie zagdza lub ze nie zlozyli formalnie wnioskow, ktorych mieli zlozyc. Tu chodzi o to ze te inswestycje nie sa rozwijajace nasz kraj tylko zachcianki na juz i to zachcianki ludzi, ktorzy sa na tyle bogaci co przetrwali pandemie bez problemu.
Chociaż bawi to trochę w kontekście dofinansowań covidowych, które dostały piwniczaki z IT, które teraz płaczą “o jezu, komunizm” ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@xiv7: dosłownie jesteś gorszy niż mohery rydzyka
Rozumiesz, że setki tysięcy młodych rodzin nie ma możliwości kredytowych i mieszka po kątach, a rząd rozdaje pieniądze na sfinansowanie zakupu źródła biernego dochodu, typu łódka, czy mieszkanie na wynajem po znajomych? Rodziny zostają z niczym, a Janusz dostaje na inwestycje, która jedyny skutek społeczny jaki ma to zmniejszenie podaży mieszkań
@xiv7:
@eduardo-garcia: Tymczasem ludzie ze znacznym stopniem niepełnosprawności którzy złożyli wniosek o świadczenie wspierające w maju zeszłego roku jeszcze nie dostali kasy, a Tusk robi wszystko, żeby uwalić im asystenturę "bo musimy siem zbroić". ( ͡° ͜ʖ ͡°)