Aktywne Wpisy

dariusz44 +41
#gielda #oswiadczenie #meczennicymsft #s-----------------t
Jak jutro MSFT zrobi double beat na earningsach, to w czwartek ŁADUJĘ 1000 USD w śmiecia wskazanego przez tagowiczów.
Pozycję będę trzymał do zysku 100% albo przez rok, cokolwiek nastąpi szybciej.
Rozważę również ciekawe CFD, żeby były emocje.
A ja farmazonem nie jestem i jak mówię, tak Buffet mi śwaidkiem zrobię.
Propozycje śmieci uprzejmie proszę dawać i plusować w komentarzach.
Jak jutro MSFT zrobi double beat na earningsach, to w czwartek ŁADUJĘ 1000 USD w śmiecia wskazanego przez tagowiczów.
Pozycję będę trzymał do zysku 100% albo przez rok, cokolwiek nastąpi szybciej.
Rozważę również ciekawe CFD, żeby były emocje.
A ja farmazonem nie jestem i jak mówię, tak Buffet mi śwaidkiem zrobię.
Propozycje śmieci uprzejmie proszę dawać i plusować w komentarzach.
źródło: image
Pobierz
breakdown1 +87
- załóż się z tagiem choć nikt od Ciebie tego nie oczekuje
- nie przedstaw żadnych warunków wygranej, możesz co najwyżej przegrać lub zremisować
- nie spełnij obietnicy, zrób z mordy dupe I strać wizerunek
- brak profitu
( ͡° ʖ
- nie przedstaw żadnych warunków wygranej, możesz co najwyżej przegrać lub zremisować
- nie spełnij obietnicy, zrób z mordy dupe I strać wizerunek
- brak profitu
( ͡° ʖ
źródło: image_picker_B5977010-FE97-4545-9216-E90716DDF046-10122-00000393AA18B143
Pobierz

Tytuł:
Powstanie i upadek III Rzeszy. Tom I Hitler i narodziny III RzeszyAutor:
William L. ShirerGatunek:
historiaOcena: ★★★★★★★★★★
ISBN:
9788378899136Tłumacz:
Mateusz GrzywaWydawnictwo:
Napoleon VLiczba stron:
315Pierwszy wpis, ale będę starał się robić to regularnie. Kto wie, może komuś coś wpadnie w oko. Książka przeczytana już jakiś czas temu, ale wpis dodaję dopiero teraz.
Ze względu na tematykę, kręci się głównie wokół osoby Adolfa Hitlera, ale na szczęście nie jest to książka biograficzna. Zaczynamy od dzieciństwa Hitlera (temat potraktowany bardzo zwięźle) i przechodząc przez kolejne "etapy" jego życia obserwujemy w jaki sposób powstawała, umacniała się i w końcu rozpadła III Rzesza. Wrzucone do tekstu fragmenty przemówień i depesz świetnie pokazują intrygi, knowania i zakulisową grę tamtych czasów.
Mnogość przypisów, mnogość nazwisk, mnogość wydarzeń - pomimo tego czyta się ją bardzo przyjemnie. Wiele rzeczy można wynotować i bez problemu połapać się kto jest kim. Autor pisze prostym językiem i na szczęście nie zbyt często używa pięćdziesięcioliterowych oryginalnych nazw niemieckich.
Wg mnie obowiązkowa pozycja dla laika interesującego się historią oraz II WŚ.
Ocena dotyczy wszystkich 3 tomów.
#bookmeter #historiabookmeter
źródło: 719769-352x500
Pobierz