Wpis z mikrobloga

#mecz widzę już posty jak to legia by sobie wymęczyła w swoim stylu awans z Crvena. To dlaczego w ciągu ostatnich 15 lat tylko raz weszli do fazy grupowej LM i to dzięki szczęściu w losowaniu.
Odpadali po kolei
12/13 Steua Bukarest
13/14 walkower z Celticem
16/17 Astana
17/18 Sparta Trnava
19/20 Omonia Nikozja
20/21 Dinamo Zagrzeb
Po awansie w sezonie 15/16 ani razu w 4 rundzie nie zagrali. Odpadali 2 razy w trzeciej i dwa razy w 2 rundzie. Nie widzę tu nikogo pokroju jakiejś Benfici
A oto rywale z sezonu gdy awansowali:
Hfishman1 - #mecz widzę już posty jak to legia by sobie wymęczyła w swoim stylu awans...

źródło: Screenshot_20250807_114500_com.android.chrome

Pobierz
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

13/14 walkower z Celticem

@Hfishman1: i dalej można właściwie przestać czytać xD
W ogóle piszesz w ciagu ostatnich 15 lat raz weszli do LM, tak jakby startowali w eliminacjach do niej 15 razy.
Wg mnie chodzi też przede wszystkim o obecną Legię, a nie Legia Urbana, który dostał w papę od Vetry Wilno.
Legia 15 lat temu nie umiała jeszcze tak przepychać meczów jak teraz. Chodzi o obecną Legiunię, Edwarda
  • Odpowiedz
  • 0
@first: co ty typie piszesz, startowali 7 razy i tylko dzięki losowaniu się udało raz (ok, to z Celticem też by zagrali, ale skoro się ma amatorów w sztabie)
Po jednym dwumeczu z obecnym trenerem gdzie przepchneli już jesteś zdania jak to by sobie w LM też poradzili?
@winsxspl ale kogo to obchodzi, mowa jest o eliminacjach i jak to legia potrafi przepychać mecze, a rzeczywistość pokazuje zupełnie co
  • Odpowiedz
@Hfishman1: @Hfishman1: Uznałem, że to z Celtikiem to było nieuczciwe z Twojej strony, bo to był chyba najlepszy piłkarsko dwumecz w wykonaniu polskiego zespołu w XXI wieku (A że baba - kochanka Leśnodorskiego w sztabie amatorka to fakt niezaprzeczalny), natomiast nawet te co wymieniłeś nieudane próby Legii awansu były na styku wynikowo ( ͡° ͜ʖ ͡°).
  • Odpowiedz
  • 0
@first: po prostu wymieniłem wszystkiego próby z osoatnich 15 lat. I przyznaje ze z Celticem można nawet zaliczyć jako awans, ale no cóż, niestety jak sportowo poszło, to co innego zawaliło.
A reszta prób nawet jak były na styku, to tylko świadczą o tym, że Legia wcale nie przepycha na swoją korzyść takich meczów, bo nie mieli żadnych wielkich rywali.
A w Lechu psychika niestety nie jest zaletą. Bo pamiętam
  • Odpowiedz
@Hfishman1: ale w poprzednim wątku pisałem, że Legia nie zawsze miała tę umiejętność. Piszę o obecnym stanie.
Przecież 10-15 lat to byli inni piłkarze, bez tej umiejętności przepychania xD
  • Odpowiedz