Wpis z mikrobloga

#programowanie #programista15k #testowanieoprogramowania #scrum

Jak mnie wkurza zakladanie na Wypoku, ze IT = programowanie. Czytam te Wasze wypociny o sprintach, pasjonatach, Kamilkach poganianych przez Julke Scrum Masterke i widze, ze ekstrapolujecie to na cala branze. Ja sobie pracuje w supporcie, nie zarabiam moze kokosow (wychodzi 11,5k netto), ale nie musze sie z niczego doksztalcac po godzinach, dalej robie 3 czy 4 godzinny dziennie realnej pracy, full remote i na nic nie narzekam. Wyciagnijcie glowe z d--y i przestancie swoja galaz, przerzucac na cala branze.

Uff, zesralem sie i mi lepiej xD
  • 30
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@MuszeZalozycKontoByFiltrowacGowno: Chciałbym własnie robić kiedyś w IT ale w takim supporcie, najlepiej w jakimś urzędzie gdzie grażynka ma problem z zepsutą myszką albo tym że jej się komputer zawiesił i wystarczy zresetować sprzęt a od czasu do czasu wójt by wołał żeby mu projektor do laptopa podłączyć bo ma wizytę z województwa i chce im pokazać coś :D
  • Odpowiedz
Ja sobie pracuje w supporcie, nie zarabiam moze kokosow (wychodzi 11,5k netto), ale nie musze sie z niczego doksztalcac po godzinach, dalej robie 3 czy 4 godzinny dziennie realnej pracy, full remote i na nic nie narzekam. Wyciagnijcie glowe z d--y i przestancie swoja galaz, przerzucac na cala branze.

@MuszeZalozycKontoByFiltrowacGowno: dalej się chwal w necie, będziesz miał zaraz 10 ludzi na twoje miejsce.
  • Odpowiedz
@MuszeZalozycKontoByFiltrowacGowno: yep xD wg wykopkow IT to tylko j-----e w sprintach piszac javascripta xD

Gdzie to tysiac innych zawodow, obrobka danych, helpdeski, rozwiazania chmurowe, sieci, projektowania rozwiazan (w ogole nie piszac linijki kodu), jakies rozwiazania low code/no code, UI/UX, projektowanie dashboardow i tysiace tysiace innych prac.

No ale wypopek widzi tylko updek branzy i wspomniane juz j-----e w sprintach 80zl za godzine dla laskawego pana z hameryki xD
  • Odpowiedz
@math3: trolla który ma niezły bałagan w głowie. Szokiem dla mnie jest że komuś się tak bardzo chce tyle czasuxna to marnować…. Kiedyś mu napisałem że chyba go żona dla PMa opuściła albo co…
  • Odpowiedz
@MuszeZalozycKontoByFiltrowacGowno:teraz rozkmin co w bani musi być by chcieć poświęcać tyle czasu, multikina, filmy generowane AI)
Analogicznie załóżmy że mnie wywalają z roboty w lodziarni i zaczynam serię postawom tym jakie to lody są złe dla ludzi. I walę po 3 wpisy dziennie. Albo mam nietolerancję na mlek i codziennie idę pikietować z napisem „j---c krowy”
  • Odpowiedz