Aktywne Wpisy
blinkarA +24
Chłopak z tindera po pierwszej randce zaprasza mnie na wspólny wyjazd do Chorwacji na jego koszt.
Chłopak bardzo ułożony, adwokat, ale dla mnie wieje desperacją. Kto normalny chce wydać parę tysi na randomową dziewczynę, którą dopiero co poznał?
#tinder #randkujzwykopem
Chłopak bardzo ułożony, adwokat, ale dla mnie wieje desperacją. Kto normalny chce wydać parę tysi na randomową dziewczynę, którą dopiero co poznał?
#tinder #randkujzwykopem

vieniasn +34
jakie macie swoje małe marzenie

Pragmatyzm
7 sierpnia
Pragmatycznie i zgodnie z zasadami
„Gdziekolwiek może żyć człowiek, tam może żyć dobrze. Niektórzy muszą żyć na dworze królewskim — także tam można żyć dobrze”. — Marek Aureliusz, Rozmyślania, 5.16
William Lee Miller w swej wyjątkowej „etycznej biografii” Abrahama Lincolna zamieścił ważną uwagę na temat tego sławnego prezydenta: idealizując Lincolna, ludzie udają, że nie był on politykiem. Koncentrują się na jego skromnych początkach, samokształceniu, pięknych przemowach. Pomijają jednak jego pracę, czyli politykę. W ten sposób ignorują coś naprawdę imponującego na jego temat: Lincoln był, jaki był — pełen współczucia, rozważny, uczciwy, otwarty i ukierunkowany na cel — w trakcie kariery politycznej. Przejawiał godne podziwu cechy w zawodzie, który kojarzymy wyłącznie z ludźmi o zupełnie przeciwnym charakterze.
Zasady i pragmatyzm się nie wykluczają. Niezależnie od tego, czy żyjesz w „siedlisku węży” w Waszyngtonie, pracujesz wśród materialistów na Wall Street lub dorastałeś w konserwatywnej małomiasteczkowej atmosferze, możesz żyć dobrze. Wielu innym to się udało.
#dailystoic
#motywacja #rozwojosobisty #stoicyzm
PS. Zapraszam do wzięcia udziału w wyzwaniu 75 dni budowania nawyków (sprawdź: 75 hard challenge).
Więcej info na #wyzwanie-75dni-info na naszym discordzie.
Do zobaczenia!
Na podstawie "Daily Stoic" Ryan Holiday Kup książkę
Tłumaczenie cytatu "Stoicyzm na każdy dzień roku"
Stoicki kanał discord: https://discord. gg/JmYuDPPepJ (usuń spację po kropce)
Najpierw sprawdź czy nie obserwujesz tagu.