#gothic #gothic2 #gothic2nk Hej właśnie ogrywam sobie gothica 2 nk chciałbym dołączyć do najemników, jestem w mieście w Khorinis i bawie się z mistrzami, i mam do was pytanko, czy mogę zostać najemnikiem Lee, podczas gdy jestem czeladnikiem u np. Bospera i czy jak wybiorę Bospera zamiast harada, to czy będe mógł nauczać się wykuwać miecze u Bennetta i sprzedawać je jemu za pieniądze tak jak Haradowi, czyli zastąpić Harada Bennetem jednocześnie będąc czeladnikiem u Bospera i przy tym wszystkim zostać najemnikiem na farmie Onara? Jeśli popełniłem jakiś błąd i występują sprzeczne ze sobą działania to proszę o wytłumaczenie :-)
@MenelicA: Można być czeladnikiem i dołączyć do gildii. Harada się nie da zastąpić, bo Bennet nie skupuje w wysokiej cenie wykutej broni, można się od niego co najwyżej nauczyć kucia broni dla własnego użytku.
@MenelicA: Strasznie się zakręciłeś ( ͡°͜ʖ͡°) Tak, możesz spokojnie zostać czeladnikiem u Bospera i dołączyć do najemników. Tak samo jak u Harada i Constantina. Wybór mistrza nie ogranicza w żaden sposób dołączenia do którejkolwiek gildii.
Harad skupuje od ciebie tylko miecze, które on sam cię nauczy. On uczy tylko 5 mieczy 1h, i każdy kolejny z nich ma wyższą cene i kosztuje więcej PN do nauczenia się go. Najlepsze co
@bary94pl: Czyli skoro tylko Harad jest jedynym kowalem który skupuje wykute zwykłe miecze po dobrej cenie to co w takim razie zrobić ze surową stalą po zostaniu czeladnikiem Bospera? kuć i sprzedawać normalnie u sprzedawców za tyle ile będą w stanie dać czy można lepiej ją spożytkować?
@MenelicA: Jeśli jesteś czeladbikiem u bospera, to zwykłego kowalstwa nie ma sensu się uczyć więcej, niż tylko podstawy by móc potem nauczyć się kuc magiczne miecze u benneta. Z tą stała nic nie robisz, ona jest bo jest. Kasę zdobywasz z trofeow, więc kuc miecze by sprzedawać zwykłym kupcom, raczej nie ma sensu
@bary94pl: Hej jesteś jeszcze ? Mam do ciebie pytanko ale tym razem z innej beczki, srebrne talerze, złote kielichy, biżuteria, jest jakiś kupiec który kupi to ode mnie w lepszej cenie? przykładowo za złoty kielich o wartości 350 jestem w stanie dostać 53, nie liczę na pełną wartość ale chociaż trochę więcej :-)
Hej właśnie ogrywam sobie gothica 2 nk chciałbym dołączyć do najemników, jestem w mieście w Khorinis i bawie się z mistrzami, i mam do was pytanko, czy mogę zostać najemnikiem Lee, podczas gdy jestem czeladnikiem u np. Bospera i czy jak wybiorę Bospera zamiast harada, to czy będe mógł nauczać się wykuwać miecze u Bennetta i sprzedawać je jemu za pieniądze tak jak Haradowi, czyli zastąpić Harada Bennetem jednocześnie będąc czeladnikiem u Bospera i przy tym wszystkim zostać najemnikiem na farmie Onara? Jeśli popełniłem jakiś błąd i występują sprzeczne ze sobą działania to proszę o wytłumaczenie :-)
Tak, możesz spokojnie zostać czeladnikiem u Bospera i dołączyć do najemników.
Tak samo jak u Harada i Constantina. Wybór mistrza nie ogranicza w żaden sposób dołączenia do którejkolwiek gildii.
Harad skupuje od ciebie tylko miecze, które on sam cię nauczy. On uczy tylko 5 mieczy 1h, i każdy kolejny z nich ma wyższą cene i kosztuje więcej PN do nauczenia się go. Najlepsze co