Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 14
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@trebeter: Jedna z sytuacji które czasami powodują u mnie irracjonalny strach jak jadę samochodem. To przez świadomość tego że niezaleznie od moich umiejętności i reakcji czasem jest się bezradnym np. na autostradzie dziadek wjedzie pod prąd na mnie, albo tir z naprzeciwka się zagapi na moment i odbije na mój pas tuż przed minięciem xD
  • Odpowiedz
@Camaxtle miałem raz akcję że jechałem główną droga a z bocznej włączał się do ruchu (przeciwnym kierunku do tego w którym ja sięporuszałem) wielką szambiarką. Oczywiście wyjechał na mój pas tuż przed moją maską. Udało mi się odbić i pociągnąć spory kawałek samochodem po poboczu i rowie.

Minęło już jakieś 5lat od tej sytuacji a ja dalej mam jakieś dziwne uczucie gdy tylko widzę jak jakaś ciężarówka dojeżdża do skrzyżowania czy
  • Odpowiedz
@Camaxtle: musisz jeździć jak najszybciej, wtedy okno czasowe na potencjalny kontakt jest najkrótsze. A jak już przywalisz przy dużej prędkości to przynajmniej warzywem nie zostaniesz
  • Odpowiedz
@Camaxtle: miałem taką sytuację z tirem, wąska droga na zakręcie, gość się zagapił i wjechał na połowę mojego pasa, uciec i tak nie miałem gdzie bo nie było pobocza tylko bariera energochłonna. Gdyby się ocknął 2 sekundy później, byłbym na wykopie w zeszłorocznym podsumowaniu wypadków śmiertelnych
  • Odpowiedz
@trebeter: Lubuskie. Wypadek na DK 92 w miejscowości Brójce. Kierujący BMW X5 na łuku drogi zjechał na przeciwległy pas, gdzie czołowo zderzył się z pojazdem ciężarowym. Mężczyzna kierujący BMW zginął na miejscu
  • Odpowiedz