Wpis z mikrobloga

Bardzo mi się podoba ten dzisiejszy artykuł o rosnącej liczbie pustych domów na polskich wsiach

Od razu mi się kojarzy z sektą pewnych użytkowników na wykopie.

Biorą całkowitą liczbę mieszkańców Polski dzieląc przez łączną liczbą mieszkań, wliczając to setki tysięcy nieruchomości tego typu jak na tych wsiach, które się będą zwalniać po dziadkach, gdzie nikt normalny prawie już nie chce mieszkać

A następnie dochodzą do wniosku, że będzie taka nadwyżka mieszkań, że trzeba będzie szukać chętnych, żeby zasiedlić centrum Warszawy.

I koło 2030 już spadki, bo "popyt zaspokojony" xd

#nieruchomosci
  • 4
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@michalo8333: + to wieczne wrzucanie normalnych mieszkań w miastach oraz klitek - mikroapartamentów do tego samego worka "mieszkań w dużych miastach". A potem zdziwko, że każdy patrzy na te same liczby, a jednocześnie każdy interpretuje inaczej
  • Odpowiedz
  • 1
@michalo8333

A mi bardzo sie podoba wpis jak ten, bo nie muszę w wielu miejscach prostować światłych myśli, tylko ktos mi je zebrał w 1 miejsce:

- tak sie liczy ilość mieszkan per ludność, owszem sa statystyki gdzie bierze sie pod uwagę tylko zamieszkałe unity ale wówczas i na zachodzie wtedy ten wskaźnik odpowiednio spada i te braki z grubsza sa te same i wynoszą ok 10%
  • Odpowiedz
  • 0
@del855:

- w Warszawie o dziwo tez sa emeryci, tez umierają, tez zwalniają zasób, chyba ze ktoś mi podać nr tajnego dekretu ze z chwilą przejścia na emeryturę w top5 następuje przymusową wywózka na Podkarpacie- najlepiej do tych opuszczonych domów co to ich nikt nie chce

xdddd z tym co się buduje teraz to za 10 lat w Warszawie będzie ledwo trochę ponad 3m2 na mieszkańca więcej.

zakładając, że nie
  • Odpowiedz
  • 0
@michalo8333 za 10 lat utrzymując ta tempo przybędzie w waw miedzy 150 a 200 TYSIECY mieszkan. Jednocześnie wg ratusza tyle LUDZI nigdy tu nie przybędzie...

Jak to podsumował ekspert? "xdddd"....

A do reszty mam rozumieć sie zgadzaz, spoko.
  • Odpowiedz