Aktywne Wpisy

gonzo91 +82
#gielda
OKI oficjalnie ograniczone do GPW. Szykuje się gigapompa.
OKI oficjalnie ograniczone do GPW. Szykuje się gigapompa.
źródło: temp_file5637701514831927187
Pobierz
Lolenson1888 +21
Uwaga konkurs
Kupię dowolny, wybrany prezent na Mikołaja każdej osobie, która poda mi jakąś zaletę Minety Rajovicia (oprócz wysokiego wzrostu)
#mecz
Kupię dowolny, wybrany prezent na Mikołaja każdej osobie, która poda mi jakąś zaletę Minety Rajovicia (oprócz wysokiego wzrostu)
#mecz
źródło: 416dfff53e18b9d3eec9d369076a71cd31fa9c9e7bcee53db0990c11fb192167
Pobierz

#samochody #motoryzacja #samochodyelektryczne #hybryda #hybrydy
Audi też zrobiło taki samochód i wygrało nim Dakar 2024 w kategorii ogólnej.
https://www.racecar-engineering.com/articles/rally-articles/how-audi-developed-a-history-making-hybrid-dakar-winner/
źródło: image
Pobierz@FX_Zus: Ale samochód AUDI miał sens, bo jechał po pustyni, a tam nie ma ładowarek. Dodatkowo każda sekunda na stanie powoduje gorszy wynik w rajdzie.
Cywilny samochód może skorzystać z infrastruktury ładowania i nie potrzebuje 1400
@FX_Zus: PHEV może działać bez paliwa, a ta hybryda nie i
Ten L9 ma akumulator okolo 50 kWh ktory daje +-200km zasiegu na samym pradzie. ma tez gniazdo ladowania.
to nie jest jak lokomotywa ST45
A Ty którymi jeździłeś?
Przecież oni to właśnie robią ma europejski rynek, w Chinach kierunek jest jeden
Czyli jednak to jest PHEV. A takie jednostajne wycie nie wkurza użytkowników? Toyota próbowała to samo zrobić z CVT, ale klientom nie podobał się dźwięk i zrobili upośledzone zmiany biegów.
nie PHEV
to EREV
silnik spalinowy w tym modelu nie ma zadnego fizycznego kontaktu z kolami, wiec nie ma tez zadnych skrzyn biegow.
Chińczycy odchodzą od aut spalinowych czy nie?
I dlaczego te XXX chińskich marek do xxxx modeli swoich aut daje jeden ten sam silnik spalinowy, w dodatku pochodzący z licencji? Skoro tak rozwijają i inwestują to chyba powinno
Mój główny
Ty dobra, dopiero zobaczyłem co to za auto. Przecież to PHEV xDDD
Dobra, poszukałem. To silnik z BMW xD