Aktywne Wpisy

MonazoPL +147
Ruszamy z kolejnym #rozdajo – wygraj kartę podarunkową do Allegro o wartości 100 zł!
Aby wziąć udział w konkursie, zaplusuj ten wpis oraz w komentarzu krótko odpowiedz na pytanie konkursowe: Jeśli wygrasz, na co wydasz (lub do czego dołożysz) to 100 zł? ( ͡~ ͜ʖ ͡°
Aby wziąć udział w konkursie, zaplusuj ten wpis oraz w komentarzu krótko odpowiedz na pytanie konkursowe: Jeśli wygrasz, na co wydasz (lub do czego dołożysz) to 100 zł? ( ͡~ ͜ʖ ͡°
źródło: monazo-promocje-bankowe
Pobierz
Larsberg +635
Nic mnie tak nie bawi jak ludzie wyprzedzający na złamanie karku w drodze do kołchozu o 5 nad ranem.
Z------------e jeszcze szybciej to tych waszych obozów pracy xD
#polskiedrogi #prawojazdy #motoryzacja
Z------------e jeszcze szybciej to tych waszych obozów pracy xD
#polskiedrogi #prawojazdy #motoryzacja
źródło: temp_file1898330045946326761
Pobierz

Na mapce zaznaczone są te większe ośrodki, ale sytuacja nie jest tam jeszcze aż tak tragiczna. W najgorszej pozycji są te zaniedbane, poniemieckie wioski, w których czas zatrzymał się w miejscu.
Wrocław i jego obwarzanek wysysa wszystko z reszty województwa, co doskonale widać robiąc sobie spacerek po dalszych częściach regionu.
Polska to obecnie kraj dużych aglomeracji, a prowincja radzi sobie coraz gorzej, niezależnie czy na wschodzie czy na zachodzie.
#nieruchomosci #wroclaw #dolnyslask #polskapowiatowa #demografia #polska
źródło: temp_file5459073507062575270
PobierzDo obecnego stanu przyczyniły się też dopłaty od państwa czyli bony zasiedleniowe - około 10k zł dla osób do 30 roku życia które wyjadą ze swojego miejsca zamieszkania i przepracują pół roku w innym mieście chyba 100km+ od miejsca zameldowania. Większość ludzi brała to i przeprowadzała
@an-drzej: A przeczytaj pierwszego posta w nitce
@Amigoyamigo Masz wyżej. Tyle wystarczy, skoro nie umiesz bronić swojego stanowiska
@slawek887: a przeczytaj posta Amigoyamigo, do którego cały czas się odnosisz. Tym razem ze zrozumieniem.
@an-drzej: Ale po co się puszysz? Nitka dotyczy zbyt uproszczonego patrzenia "Polska A vs Polska B", bo ta Polska B występuje również na obszarach rzekomej Polski A. Tak samo zresztą ta śmieszna analiza @Amigoyamigo , którą wypunktowałem, a jej autor nie umie jej obronić poza osobistymi wrzutkami.
A jak ktoś nie ogarnia tego co czyta
@enten: to znajdz mi tam kawalerke za 1400zł ze wszystkim ( ͡° ͜ʖ ͡°) no i oczywiscie ubera tanszego
@Iudex: to zdjecie to duzo portali wykorzystalo https://www.google.com/search?vsrid=CPucvcuhsf3HnwEQAhgBIiQ2YmQyNGUxMC02Nzk0LTQ3MTAtOTVlMC02YzEyNGRhNTVmY2QyBiICd2UoDjjC6KWau_SOAw&vsint=CAIqDAoCCAcSAggKGAEgATojChYNAAAAPxUAAAA_HQAAgD8lAACAPzABEKAGGNwGJQAAgD8&udm=26&lns_mode=un&source=lns.web.gsbubb&vsdim=800,860&gsessionid=cPu9amMIa4eKaf5GzYoDhQtDBHwpOscH9KIrIXq5GT3L82IeLTicHg&lsessionid=bpc4XpypFP_WhQYWdrei6nCq1Nu6DbFQL1bwskvfBTt_78QEpx9Jvw&lns_surface=26&authuser=0&lns_vfs=e&qsubts=1754424133985&biw=1528&bih=746&hl=pl
https://portalstatystyczny.pl/polskie-miasta-w-kryzysie/
Teraz zabukowałem sobie
W niektórych wioskach mozna kręcić filmy o 2wojnie bez zmiany scenografii