Wpis z mikrobloga

• 14
@gonzo91: Nie mam odwagi ani w to już wchodzić ani tego szortować. Ale Bania jest, każdy to widzi. Kiedyś przyjdzie dzień, w którym wycena się urealni. Czy to jutro, za tydzień, za rok. Ale przyjdzie. Nie zapomnijcie w dobrym zysku pozamykać mireczki, gratulacje.
  • Odpowiedz
@ossprime ważniejsza od cyferek jest zdobywana dominacja na rynku. 222% wzrost kontraktów komercyjnych r/r to jeden z dowodów na to. Oczywiście to nie oznacza że z wycenami jest wszystko spoko. Nie dotyczy to tylko #pltr 😊
  • Odpowiedz
@gonzo91 ja wyszedłem przy 154. Te co kupiłem za 8,20 chyba.
Ale jeszcze sobie zostawiłem trochę, tych co kupiłem na górce za 21( ͡° ͜ʖ ͡°)
Miało być x20 i jest
  • Odpowiedz
@gonzo91 pamiętam jak kupowałem Palantirka po 8$ i nie sprzedałem do dzisiaj :) szkoda tylko, że 400 akcji bo byłbym ustawiony. Widzimy się na 200$!
  • Odpowiedz
@ossprime: hm. To oznacza że wcześniejszą wycena 600 szybko została nadgoniona przez wyniki i pewnie się to będzie rozwijać dalej. Wiele spółek już tak miało że wycena dogoniła kurs.
  • Odpowiedz
@gosciu82: P/E potrafi być wskaźnikiem z dvpy, szczególnie dla spółek growth, które dużo inwestują. Wolę wskaźniki oparte o przychody, ale z grafiki łatwiej było przeliczyć P/E.
  • Odpowiedz
@blazko: @Codon szanuję że tyle to trzymaliście, ja kupowałem po 13 i sprzedałem po 30 myśląc że zrobiłem piękny hold :D
potem przy 60 nawet próbowałem shortować ale szybko się wyleczyłem. Sell za 150 to już brzmi perfect.
  • Odpowiedz
To oznacza że wcześniejszą wycena 600 szybko została nadgoniona przez wyniki i pewnie się to będzie rozwijać dalej. Wiele spółek już tak miało że wycena dogoniła kurs.

@gosciu82: Update nocnej pomyłki w obliczeniach. EPS 0.16, cena 160 -> P/E 1000 (a nie 100), sorki za błąd XD
  • Odpowiedz