Wpis z mikrobloga

Byłem wczoraj na festiwalu pierogów, czy coś w ten deseń na Podkarpaciu.
Przy okazji odbywały się zawody w jedzeniu pierogów na czas, myślę sobie - podejdę bliżej, zobaczę ile ktoś wpier@#%.
Tymczasem zonk, koleś zakrztusił się pierogiem i upadł na ziemię, było blisko do powtórzenia scenariusza niedoszłego inwestora Wisły Kraków. Szybko podbiegli strażacy z OSP i robili czyn Heimlicha jakieś 40 sekund, podbiegł też mój różowy z uwagi na to czym się zajmuje.
Na całe szczęście udało się chłopa uratować, ale koleś się już witał z anielskim orszakiem.

Wiecie co było najgorsze? Stare kwoki w przy scenie, które nagrywały akcję ratunkową. Podbiegłem szybko do jednej, zasłoniłem aparat i się pytam co ona odp$#%# to zszokowana mi mówi, że wnusie nagrywa bo tam stoi.
Ludzie wstydu nie mają.

Z dobrych rzeczy:

- lemoniada / kompot 3zł
- 10 pierogów za 15zł (niezależnie od wariantu)
- chleb ze smalcem i ogórkiem za 5zł
- kawałek ciasta 5zł

Na cały festiwal zrobiono 110k pierogów.
Po godzinie już niektórych wariantów już nie było ( ͡° ͜ʖ ͡°)

#niewiemjaktootagowac #jedzzwykopem #pierogi
onionhero - Byłem wczoraj na festiwalu pierogów, czy coś w ten deseń na Podkarpaciu.
...

źródło: IMG_8423

Pobierz
  • 35
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 153
@Melkovva_: ładne i dobre - zjadłem ruskie z miętą, mięsne z sosem grzybowym, z śliwką, z jagodami, bobem i szpinakiem.
Za taką kasę to aż żal nie zjeść kilograma xd
  • Odpowiedz
@onionhero: Kiedyś nie lubiłem festynów w takich miastach powiatowych, teraz nie chodzę na jarmarki w dużych miastach w Polsce, bo są złodziejskie (w przenośni i dosłownie, wystarczy spojrzeć na procedury przetargowowe stoisk we Wrocławiu, Krakowie czy Poznaniu). Za to na tych małych festynach są bardzo dobre ceny i jedzenie, a co bogatsze gminy po prostu fundują wszystkim jedzenie i wszyscy są zadowoleni.
  • Odpowiedz
ładne i dobre - zjadłem ruskie z miętą, mięsne z sosem grzybowym, z śliwką, z jagodami, bobem i szpinakiem.

Za taką kasę to aż żal nie zjeść kilograma xd

@onionhero: zazdro :O, ale bym sie pod korek n----------ł jezuskuuu
  • Odpowiedz
  • 0
@2-aminopirydyna: pytałem, ale powiedziała mi, że za obejrzenie pieroga 5$ miesięcznie i nie ma zmiłuj. Wolałem zatem pójść do innego stoiska KGW i opier#$#% kilka na raz w lepszej cenie ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz