Wpis z mikrobloga

Rola czynszojada nie różni się niczym od konika odsprzedającego bilety na koncert czy skalpera, który wykupił na premierę wszystkie PS5 w okolicy.

@ossprime: Różni się w zasadzie tym, że jak skalpel wykupi wszystkie PS5, albo bilety na koncert, to najwyżej nie skorzystasz z tych przyjemności, albo przepłacisz. Ale nawet jak przepłacisz dwukrotnie, to nie wpłynie to na twój komfort życia, ani w ogóle na twoje życie. A jednak jak masz
  • Odpowiedz
A nie bardzo możesz sobie pozwolić żeby nie mieć gdzie i za co mieszkać.

@Niebadzsmokiem: E tam, najwyżej przepłacisz dwukrotnie, a czynszojad / bumer / fliper / deweloperuch będzie wmawiał, że jeszcze ci zrobił łaskę i "dał mieszkanie".
  • Odpowiedz
  • 0
@Czoso Jezu, co za wysryw. Jakby mi jego szacunek był potrzebny. Mam kilka tysięcy miesięcznie z wynajmu siedząc na dupie i nie mam szacunku ludzi, których nawet nie znam.
Za to ma szacunek od najbliższych, którzy mają spokojne finansowo życie dzięki temu.

Wy naprawdę już takie debilizmy wymyślacie wzajemnie klepiąc się po pleckach? :)
  • Odpowiedz
  • 0
@ossprime wypowiedziałes się i...lepiej już? :)
Masz już tańsze mieszkanie dzięki temu? Myślisz, że sprzedam ci taniej? Myślisz, że sprzedam te, z których żyję? Info z pierwszej ręki: nie, sorry, nic nie dostaniesz taniej. Co najwyżej możesz wynająć.
Albo miesięcznie płacić 2-3k samych odsetek do raty.
Ja te 2-3 wydam na gierki lub wycieczkę.
  • Odpowiedz