Aktywne Wpisy
Urynowyurynator +47
Tez zauważyliście jak Polska się zwija? Jaką przyszłość będą miały obecnie rodzone pokolenia czy też takie, które maja teraz kilka lat?
W mojej rodzinnej gminnej mieścinie gdzie kiedyś mieszkałem zamknięto największy zakład pracy, który dawał pracę kilkuset osobom. Wszyscy na bruk. Obok w większym mieście powiatowym również niedługo zamknie się zakład, który ma potężne długi. Kilkaset osób ma bruk.
I to się dzieje w całym kraju, zakłady, korpo, wszyscy zwalniają. Źle się
W mojej rodzinnej gminnej mieścinie gdzie kiedyś mieszkałem zamknięto największy zakład pracy, który dawał pracę kilkuset osobom. Wszyscy na bruk. Obok w większym mieście powiatowym również niedługo zamknie się zakład, który ma potężne długi. Kilkaset osób ma bruk.
I to się dzieje w całym kraju, zakłady, korpo, wszyscy zwalniają. Źle się

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...

Czy PETG ma mocniejsze wiązanie warstw niż PLA? Czy wielkość duszy ma znaczenie przy sile wiązania warstw?
Mam pewien użytkowy model, który pękł mi na warstwach od użytkowania. Bede drukował raz jeszcze. Poprawiłem model, ale nie ma możliwości druku go w innej orientacji. Mam w domu jeszcze PETG i dysze 0.6 i 0.8
@Variv: #religia #teologia #fiolozofia
( ͡° ͜ʖ ͡°)
Tak, będzie mocniejsze.
Możesz też zwiększyć ilość obrysów
@bukszpryt: Tak, model już poprawiłem.
źródło: Zrzut ekranu 2025-08-02 191807
Pobierz@assninja: Faktycznie, o skosie nie pomyślałem.
A robisz cienkie i długie elementy to staraj się projektować z pochylenim o 45 stopni. Robiłem kiedyś element klipsa/zatrzasku do mocowania, które fabryczne notorycznie łamie się od zwykłego używana, producent wymienia jedynie całość za 150zl, podczas gdy pęka
źródło: 1000038039
PobierzProblemem może być to, że element się przewróci, wtedy masz to co na filmie wyżej - support fin. Jak masz gotowy stl a nie własny projekt z możliwością
Jakby się okazało za słabe to podbij podbij ilość ścian albo infill, pewnie w 90% przypadków to wystarczy.
A jak z jakiegoś powodu to nie wystarczy musisz wycisnąć maksimum wytrzymałości to pochyl o 45 stopni, ale wtedy zam druk jest
źródło: 2024-09-27_2b993d789e94b
Pobierz