@mirko_anonim: i to jest prawdziwy przegryw a nie te oskarki co płaczą bo mają 22 lata i jeszcze nie dymali
@Rzelatyna: Jaki znowu przegryw? Ja tego w ogóle nie rozumiem. Dla mnie to zagadka, ale serio monter takich okien na UoP ma 10k na rękę, elektryk, hyrdualik, glazurnik na JDG wyciągnie więcej, a nie są to zawody, które wymagają dziesiątek certów czy studiów, więc jeżeli ktoś
@Rzelatyna: Info z pierwszej ręki. Pytał mnie ostatnio czy w związku z tym bardziej opłaca się założyć JDG, bo ta płaca jest już z nadgodzinami. Z racji zawodu, wiem co nieco ile ludzie zarabiają.
@Rzelatyna: i cyk wjeżdża plaster z napisem „nadgodziny” ( ͡°͜ʖ͡°) zaraz sie okaże że to brutto i wgle ziomek jeszcze na boku handluje oknami i przy okazji dowozi pracowników z pobliskich wiosek.
Twoja matka uzależniła Cię emocjonalnie od siebie, bo nie wyszło jej z ojcem, dość częsty motyw, ale niestety toksyczny i słusznie jesteś sfrustrowany tą sytuacją, bo ona nie chce wziąć odpowiedzialności za swoje życie, co więcej, oczekuje że będziesz płacił za jej błędy. Próbowałeś stawiać jej granice, ale ona wtedy stosowała szantaże emocjonalne, Ty uginałeś swoje zasady i kończyło się tak, że było tak jak
Zawsze miałem wpajane, że to rodzice są najważniejsi, co wynikało z pewnie z tego, że nie planowali mnie
@mirko_anonim: Nie ma znaczenia czy rodzice Cię planowali czy nie, po prostu tacy są rodzice w większości.
Wytykanie błędów nie działa, już próbowałem. Nie widzi ich, obraża się, wpada w płacz, uważa mnie za niewdzięcznego. Ma zakrzywiony obraz rzeczywistości,
@mirko_anonim: Nie każdy dojrzewa emocjonalnie, niektórzy całe życie powtarzają niedojrzałe schematy, co
Pracownicy Tymbarka z------------y na produkcji za minimalną, bo ostatnio sprzedaż spadła i nie było na podwyżki i premie świąteczne gdy widzą, że ich pracodawca rzuca milionami na zbiórkę #latwogang #antykapitalizm
Wykop tak linczuje "prezes" fundacji za to że się "zrobiła" a widać że babka serio się angażuje w pomoc tym dzieciakom. Nawet jeżeli zarabia 15k na tym to kto byłby w stanie psychicznie pracować w takim miejscu? #latwogang
o cie hui współczuję, niech mi ktoś jeszcze powie: możesz być kim chcesz, wystarczy więcej pracować, wcześniej wstawać...
@Rzelatyna: Jaki znowu przegryw? Ja tego w ogóle nie rozumiem. Dla mnie to zagadka, ale serio monter takich okien na UoP ma 10k na rękę, elektryk, hyrdualik, glazurnik na JDG wyciągnie więcej, a nie są to zawody, które wymagają dziesiątek certów czy studiów, więc jeżeli ktoś
@mirko_anonim: Nie ma znaczenia czy rodzice Cię planowali czy nie, po prostu tacy są rodzice w większości.
@mirko_anonim: Nie każdy dojrzewa emocjonalnie, niektórzy całe życie powtarzają niedojrzałe schematy, co