Wpis z mikrobloga

Do pracy dojeżdżam rowerem elektrycznym na zmianę ze zwykłym rowerem miejskim, mam 12km w jedną stronę. Chciałbym zamiast miejskiego, kupić jakąś tanią kolarzówkę. Jaki osprzęt będzie wystarczający do takiego dojazdu do pracy? Czy wystarczy Shimano Alivio? Droga 100% asfalt, równa droga.
#rower
  • 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Poli_Monoteista: Na dojazd do pracy wystarczy Ci jakikolwiek osprzęt, byleby nie był zużyty. Jak szukasz jakiejś budżetowej kolarzówki, to rozejrzyj się na olx za decathlonowskim Btwin Triban 520 na osprzęcie Sora. Idzie wyrwać poniżej 1000 zł, a jest to całkiem przyzwoity rower. Niejedną trzycyfrówkę na nim objechałem. Dodatkowo, jeżeli miałbyć np. obawy przed "barankiem", to fabrycznie wychodziły też w wersji z prostą kierownicą. Plusem jest to, że ma od razu
  • Odpowiedz
Czy wystarczy Shimano Alivio?

@Poli_Monoteista: Zielonka dobrze pisze

alivo jest na prostą kierownicę co ciekawe jest lub była tiagra i ''105'' również flat bar. Mam gdzieś w kartonach.

Jak będziesz mieć do wyboru mocno budżet na tarczach i linkach jakaś sora to bieri na szczęki, lepiej hamuje aczkolwiek gorzej się sprzeda. Już sora czy tiagra dobrze ustawiona hamuje jak diabeł. No i mniej jak 10 kg jak mieszkasz w bloku.
  • Odpowiedz
kupić jakąś tanią kolarzówkę

Czy wystarczy Shimano Alivio

@Poli_Monoteista: Odpowiednikiem dla szosy będzie Claris. Osobiście uważam, że wszystko wyżej od tourneya będzie ok, przynajmniej w tych nowszych generacjach bez kabli wystających z klamkomanetek.

Pytanie co za rower Cię interesuje i jaki masz budżet. Klasyczne kolarzówki? Szosa sprzed 10-15 lat? Może nawet jakiś carbon? Jest w
  • Odpowiedz