Aktywne Wpisy

wfyokyga +19
Dzień dobry
źródło: temp_file2200494740324123881
Pobierz
iquiet +1
Nie ogarniam ludzi xd
Kupiłem pewną rzecz od chłopa z pracy i przed odbiorem dowiedziałem się od innych, którzy też to kupowali, że reklamówka w której jest to coś zapakowane, jest do zwrotu. Zwykła reklamówka nawet bez loga sklepu, taka różowa, jednorazowa za może 50gr.
Myślałem, że to żart ale odbieram to co kupiłem a chłop do mnie
Oddam
Kupiłem pewną rzecz od chłopa z pracy i przed odbiorem dowiedziałem się od innych, którzy też to kupowali, że reklamówka w której jest to coś zapakowane, jest do zwrotu. Zwykła reklamówka nawet bez loga sklepu, taka różowa, jednorazowa za może 50gr.
Myślałem, że to żart ale odbieram to co kupiłem a chłop do mnie
to reklamówkę oddasz jutro czy tam któregoś dnia
Oddam

Ja dostalem podwyzszone normy i ryzyko zwolniana bo sie tabelki w excelu nie zgadzaja zarzadowi. Nie mam dzieci.
#demografia #polska
Czyli żebyś zechciał mieć dzieci panstwo powinno dać Ci 100m, dożywotnią pensję 20k, opiekę nad dziećmi itd
Tak jak to jest w każdym innym kraju na świecie
o np takie (tylko wiadomo - po remoncie i wyposażone)
https://www.olx.pl/d/oferta/ogromne-mieszkanie-bezczynszowe-na-osiedlu-ruch-do-remontu-ogrodek-CID3-ID16Jzf0.html
@michalcorobisz: a masz może psiecko?
Dodatkowo aktualnie swiat jest tak skonstruowany ze nie czuje sie wystarczajaco stabilnie aby podjac decyzje o posiadaniu potomstwa. Jak widac nie tylko ja bo dzieci sie nie rodza.
źródło: Zrzut ekranu z 2025-07-26 14-55-25
PobierzNa wspomnianym Śląsku są tanie mieszkania - jest po 5 dzieci/rodzinę?
Jezeli ludzie mowia ze chcieli by dzieci ale nie maja mieszkania to ty lepiej wiesz co im jest potrzebne i
@michalcorobisz: podwyższone normy? W jakim sensie? Ktoś wyjaśni?
@gundis25: aha
@michalcorobisz: całe życie robił w kopalni, a do kopalni dokładali. Tyle z reguły całego przemysłu prl
kiedyś to kolego kupowało się za gotówkę bo kredytów nie można było dostać
co jest łatwiejsze, wyłożyć kasę na całe mieszkanie czy wziąć kredyt, który rozkładasz na ile
@jusstt: Tylko, że obecnie jest problem z kupnem również po za centrum i to nawet tych 35 metrów kawalerki.