Wpis z mikrobloga

Spodobało mi się #reddeadredemption na #switch. Na drugą odsłonę zdaje się nie mam co liczyć na tę konsolę. Rozważam zakup gry na PC, ale chciałbym by była na #steam bo tam chyba sami konfiguurują #proton pod #linux i gra powinna działać.

Czy kupowanie gier na takich serwisach i dodanie klucza do steam niesie za soba jakieś wady? Widzę koło 20zł taniej niż na steam.

https://www.dlcompare.pl/gry/100003700/red-dead-redemption-2-key

#pcmasterrace
anonim1133 - Spodobało mi się #reddeadredemption na #switch. Na drugą odsłonę zdaje s...

źródło: image

Pobierz
  • 5
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@anonim1133: Skąd 20 złotych wziąłeś? Najtańszy klucz do aktywacji na steam to 57,25. Bezpośrednio na steam jest za 62,47.
Jakby było 5 zł taniej na cdkeysach to bym wziął, chyba że akurat na koncie steam bym miał trochę kasy ale to jakieś dziadowskie sklepy to bym kupił bezpośrednio na steam.
  • Odpowiedz
  • 1
@anonim1133 osobiście nie mam oporu kupować gier od dużych korpo na tych stronach.
Co innego od mniejszych wydawców, bo ten hajs nie idzie do nich bezpośrednio za zakup, tylko dostali wcześniej parę groszy za pakiet kluczy. Innymi słowy za ten zakup nic nie dostają.
Ryzyko generalnie jakieś jest, bo może być to klucz kradziony, z kradzionej karty, albo z innego przekrętu, się ryzyko raczej niskie.
I tak, na steam gra odpali
  • Odpowiedz
@anonim1133: możesz wziąć z każdej platformy. Proton możesz też odpalić poza steamem za pomocą lutrisa. Sam mam większość biblioteki na gogu, a nawet instalowałem z fizycznych płyt. Generalnie wszystkie problemy z kompatybilnością można rozwiązać bez większych problemów, a nowsze gry i tak działają od strzała.
  • Odpowiedz