Wpis z mikrobloga

Mirki, jest sprawa. Posiadam od kilku lat kamerę termowizyjną FLIR ONE PRO do podłączenia z telefonem z androidem. Używam jej czasami i do tej pory używałem aplikacji "Thermal Camera+ for FLIR One", którą kiedyś kupiłem na GOOGLE PLAY.
Niestety zmieniłem teraz telefon na taki z androidem 15 i niestety aplikacja nie działa. To znaczy aplikacja instaluje się z pliku APK ale kiedy ją uruchamiam, to włącza się na 1 sekundę i wyłącza się. Dawno temu zniknęła też z GOOGLE PLAY, więc nie ma raczej szans na nowszą wersję. Czy jest jakaś możliwość, żeby zmienić coś w tej aplikacji, żeby działała na androidzie 15?

#programowanie #androiddev #android
  • 16
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@kokosz887: chyba nie, starsze API nie działają ze względu bezpieczeństwa więc chyba prędzej byś zainstalował starszy soft na fonie niż odpalił starszą apkę na nowszym
też mnie to złości bo skrobię swoją gierkę na andku i moim marzeniem było aby działała na każdym możliwym urządzeniu, ale od któregoś API chyba zrobili że już w dół nie działają
ale 100% pewności nie mam
  • Odpowiedz
@kokosz887

A da się to zrobić mając tylko plik APK?

Da się. Z resztą całkiem możliwe że niemiec nie włączył obfuskacji kodu. Otwórz apk np. 7-zipem i poszperaj w zawartości. Jeżeli nie będziesz widział jedno, albo kilkuliterowych nazw, to tym lepiej.
  • Odpowiedz
@kokosz887: nie widzę typowych dla obfuskowanego kodu nazw, więc to sporo ułatwia. Najlepiej jednak odezwij się do tego samego gościa. Najprawdopodobniej samo zwiększenie compileSdk nie wystarczy, bo trzeba będzie jeszcze zaktualizować SDK FLIRa i innych bibliotek.
  • Odpowiedz