Wpis z mikrobloga

Mirki!! Jak zabezpieczyć się przed pracodawcą jeśli umówiłem się z nim, że pierwszy miesiąc będę pracował za darmo a następne 2 normalnie na umowę. Chodzi o umowę zlecenia na wakacje. Boje się, żeby nie zwolnił mnie po miesiącu od tak bo np. będzie miał kogoś innego lub nie będzie podobała się mu moja praca.

Macie jakieś pomysły?

#praca #polska
  • 11
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mmkar: zawrzyj porządną umowę, w której to będziesz miał opisane (wynagrodzenie opisane w ten sposób, że czy CI coś zleci w ciągu tych kolejnych 2 mcy czy też nie, to i tak ma bulić). Pokaż to uprzednio prawnikowi, jeśli nie chcesz zostać wydymanym oraz utracić złudzenia.
  • Odpowiedz
@mmkar: jeżeli pracodawca będzie pyszczył na taką umowę, to powiedz, że skoro umiesz dbać o własne interesy, to również będziesz dobrze dbał o interesy pracodawcy i chronił jego biznes (tzn. że nie jesteś miętki i nie godzisz się na wszystko bez szemrania) - ja zawsze tak robiłam i skutek był pozytywny :)
  • Odpowiedz
@mmkar: nigdy na cos takiego sie nie godz, jak mowi ze tylko miesiac za darmo to na pewno cie w-----e po miesiacu, chyba ze mieszkasz w USA to inna bajka
  • Odpowiedz