Wpis z mikrobloga

@Poldek0000: Ciekawe, trafiłam kiedyś na artykuł o niej i to wszystko wiedziałam. Przykre, ze tak jej się potoczył los.
Od siebie dodam ze jeszcze występowała chyba zaraz po 07 w programie rozrywkowo-muzycznym z panem Januszem Majewskim na fortepianie jej przygrywał to ten od późniejszego programu muzycznego przełomu lat 90-00 pt "spiewające fortepiany" który prowadził Rudi Schubert, udziałw nim brali znani aktorzy) a ona przysiadała obok i podspiewywala coś takiego zawsze
  • Odpowiedz
@Poldek0000:

choć powierzchowny osąd osoby o takim wyglądzie mógłby sugerować coś wręcz przeciwnego

Ale co, że jak była zadbaną laską, to musiała być też puszczalską egoistką? Po pierwsze, nie musi tak być, choć w dzisiejszych czasach widać pewien trend. Po drugie - wtedy ludzie o siebie bardziej dbali, jedzenie było zdrowsze przez co o wiele więcej było szczupłych kobiet i mężczyzn też. Nie mówiąc o braku botoksu / chirurgii itp.
  • Odpowiedz
  • 10
@Poldek0000 wiem o czym piszesz, po śmierci mojej mamy opiekuje się niepolnosprawnym umysłowo bratem bliźniakiem i niestety na tym cierpi mój związek z cudowną kobietą. Ale jest bardzo mądra i rozumie że tak musi być
  • Odpowiedz
Wyobraź sobie, że jestem piłkarzem, boisko, pełno ludzi, ja tyle od ziemi wyskakuje, cała drużyna druga na mnie, ja ich wymijam i wiesz, opsajd i gol, strzelam gola
  • Odpowiedz
@stara_biauka_ w-----a mnie to masakrycznie. Na zakończenie studiów mieliśmy sobie zrobić grupą 2 dniową wycieczkę. Oczywiście do wycieczki nigdy nie doszło, bo komuś dnia szkoda a pracodawca oferuje nadgodziny w sobotę, ktoś inny całe oszczędności wrzucił w krypto i czeka aż wzrośnie. Tylko pieniądz i pieniądz a radości z życia żadnej
  • Odpowiedz
Wiecie aż dziwnie się to czyta bo dzisiaj ludzie dla kariery zrobią dosłownie wszystko. Zrzucą każdy balast. Poświęcą dobro dzieci i innych najbliższych

@Poldek0000: Ona dosłownie posiwiała karierę.

A 99% kobiet, poświęca takie bzdury jak macierzyństwo, czy związek, aby dostać lepszą pracę w korpo ( ͡º ͜ʖ͡º)

Bo kariera dotyczy tylko i wyłącznie mikroskopijny procent społeczeństwa, a nie że dobre stanowisko menadżera w średniej wielkości
  • Odpowiedz
  • 1
@ka-lol
Pracuję w korpo od lat (różne bo głównie outsourcing i raczej te duże zagraniczne) i Ci powiem że kobiety lvl30+ to raczej mają rodzinę i dziecko I zwykle ogarniają i rodzinę i pracę.
To "poświęcenie" ta jakiś stereotyp - obecnie work balance jest bardzo ważny.
  • Odpowiedz