Wpis z mikrobloga

Tekst skopiowany z:
https://www.facebook.com/share/p/17HUPjUiqr/

#z----------------a #ladnapani

Pamiętacie może tę przesympatyczną stewardesę z serialu „07 zgłoś się”? To aktorka i modelka Nina Gocławska wcielająca się w tym kultowym serialu w jedną z kochanek porucznika Borewicza (Bronisław Cieślak) - Małgorzatę Czarnecką.

Mimo iż jej postać pojawiła się zaledwie w dwóch odcinkach nagranych w 1981 roku rozpaliła na dobre fantazje męskiej części widowni 🙂 🙂

Z automatu stała się też jedną z pięciu najpopularniejszych bohaterek / dziewczyn / kobiet mających romans z filmowym Borewiczem.

Jak potoczyły się losy aktorki?

Niestety karierę która stała przed nią otworem utrudniło jej życie prywatne, a jako że była osobą z zasadami i wewnętrzną odpowiedzialnością poświeciła ją dla rodziny. Wybrała macierzyństwo, opiekę nad córką, a następnie nad chorym mężem. Nie znaczy to że zupełnie zniknęła z ekranów. Prowadziła popularny program „Piękni i wspaniali” oraz wystąpiła w najmniej udanej części przygód Pana Kleksa pt: „Pan Kleks w kosmosie”. Okazało się jednak że sława nie dawała jej satysfakcji. W wywiadzie dla „Życia Warszawy” powiedziała o sobie:

„Z dnia na dzień program zdobył ogromną popularność. Nigdy jednak nie umiałam poczuć się jak gwiazda. Nie było zresztą na to czasu (…)”

Finalnie stan jej męża znacznie się pogorszył co też bardzo ją absorbowało, oraz znalazło odzwierciedlenie w jej kolejnych wywiadach.

„Gdy choroba mojego męża się zaostrzyła musiałam zrezygnować nawet z chałtur. Nie byłam nieszczęśliwa bo go bardzo kochałam. Nawet po zakupy nie mogłam wyjść będąc odpowiedzialna za każda minutę życia mojego męża. Co trzy godziny robiłam mu dializy. Spędzałam przy jego łóżku całe dni.” 😞

Wow!

Wiecie aż dziwnie się to czyta bo dzisiaj ludzie dla kariery zrobią dosłownie wszystko. Zrzucą każdy balast. Poświęcą dobro dzieci i innych najbliższych. Wystarczy poczytać co robią celebryci. Nie chcę oczywiście generalizować bo na pewno są ludzie którzy poświęcają się dla najbliższych. Sam wielu takich znam. Ale tu mamy młodą piękną dziewczynę z sukcesem i otwartymi na oścież drzwiami kariery. Jej wybór to wzorzec postępowania. Tylko pytanie - „Czy takie cnoty są jeszcze w modzie gdy świat (kariera i sukces) w zasięgu ręki?”

Najsmutniejsze w tej całej historii jest to że Nina Gocławska po śmierci swojego ukochanego męża sama zachorowała na nowotwór i 18 marca 2009 roku zmarła niemal zapomniana przez widzów. Aktorka miała zaledwie 51 lat 😞 😞

Bardzo szanuje to co zrobiła dla swojej rodziny choć powierzchowny osąd osoby o takim wyglądzie mógłby sugerować coś wręcz przeciwnego.

Nie osądzajmy więc ludzi po pozorach bo możemy mocno się zdziwić 😞
Poldek0000 - Tekst skopiowany z:
https://www.facebook.com/share/p/17HUPjUiqr/

#z----...

źródło: temp_file8557932836585752820

Pobierz
  • 28
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Poldek0000: Ciekawe, trafiłam kiedyś na artykuł o niej i to wszystko wiedziałam. Przykre, ze tak jej się potoczył los.
Od siebie dodam ze jeszcze występowała chyba zaraz po 07 w programie rozrywkowo-muzycznym z panem Januszem Majewskim na fortepianie jej przygrywał to ten od późniejszego programu muzycznego przełomu lat 90-00 pt "spiewające fortepiany" który prowadził Rudi Schubert, udziałw nim brali znani aktorzy) a ona przysiadała obok i podspiewywala coś takiego zawsze
  • Odpowiedz
@Poldek0000:

choć powierzchowny osąd osoby o takim wyglądzie mógłby sugerować coś wręcz przeciwnego

Ale co, że jak była zadbaną laską, to musiała być też puszczalską egoistką? Po pierwsze, nie musi tak być, choć w dzisiejszych czasach widać pewien trend. Po drugie - wtedy ludzie o siebie bardziej dbali, jedzenie było zdrowsze przez co o wiele więcej było szczupłych kobiet i mężczyzn też. Nie mówiąc o braku botoksu / chirurgii itp.
  • Odpowiedz
  • 10
@Poldek0000 wiem o czym piszesz, po śmierci mojej mamy opiekuje się niepolnosprawnym umysłowo bratem bliźniakiem i niestety na tym cierpi mój związek z cudowną kobietą. Ale jest bardzo mądra i rozumie że tak musi być
  • Odpowiedz
Wyobraź sobie, że jestem piłkarzem, boisko, pełno ludzi, ja tyle od ziemi wyskakuje, cała drużyna druga na mnie, ja ich wymijam i wiesz, opsajd i gol, strzelam gola
  • Odpowiedz
@stara_biauka_ w-----a mnie to masakrycznie. Na zakończenie studiów mieliśmy sobie zrobić grupą 2 dniową wycieczkę. Oczywiście do wycieczki nigdy nie doszło, bo komuś dnia szkoda a pracodawca oferuje nadgodziny w sobotę, ktoś inny całe oszczędności wrzucił w krypto i czeka aż wzrośnie. Tylko pieniądz i pieniądz a radości z życia żadnej
  • Odpowiedz
Wiecie aż dziwnie się to czyta bo dzisiaj ludzie dla kariery zrobią dosłownie wszystko. Zrzucą każdy balast. Poświęcą dobro dzieci i innych najbliższych

@Poldek0000: Ona dosłownie posiwiała karierę.

A 99% kobiet, poświęca takie bzdury jak macierzyństwo, czy związek, aby dostać lepszą pracę w korpo ( ͡º ͜ʖ͡º)

Bo kariera dotyczy tylko i wyłącznie mikroskopijny procent społeczeństwa, a nie że dobre stanowisko menadżera w średniej wielkości
  • Odpowiedz
  • 1
@ka-lol
Pracuję w korpo od lat (różne bo głównie outsourcing i raczej te duże zagraniczne) i Ci powiem że kobiety lvl30+ to raczej mają rodzinę i dziecko I zwykle ogarniają i rodzinę i pracę.
To "poświęcenie" ta jakiś stereotyp - obecnie work balance jest bardzo ważny.
  • Odpowiedz