Wpis z mikrobloga

Zeszły na pniu:
2009 Porsche 911 - 299997
2000 FSM Fiat 126p Happy End - 79000
1970 Mercury Cougar - 70000
2005 Audi A8 W12 - 49990
1993 Jeep Grand Cherokee - 29900
2006 Saab 9-7x - 17000
1993 Volkswagen Golf GTi - 16900
1996 FSO Polonez Atu - 12500
2003 Audi A6 Allroad - 10500
2001 Volvo V70 - 8100
1997 Renault Megane - 4900

Generalnie gruuubo. Samochód zanim trafi do tej publikacji (ZNP - Zeszło Na Pniu) przechodzi kilkuetapową weryfikację. Jak dzisiaj zobaczyłem co powpadało, to pomyślałem sobie "ta, jasne, Happy na pniu za prawie 8 dych...". Byłem przekonany, że w toku dalszej weryfikacji odpadnie połowa pozycji. Nie odpadł żaden.
Mamy więc ZNP z (dziennym!!!) wolumenem na poziomie 598787 pln!
Mam jedynie kilka drobnych uwag:
- 911 był po sporej obniżce (o około 80 000 pln)
- Happy End był z mikro przebiegiem
- Cougar mógł wcale nie zejść na pniu, bo jakieś dziwne było to ogłoszenia...
- All Road był z 2.7 BiTurbo
- Megane było żółte w cabrio

A Polonez to był mój "strzał", obstawiałem, że zejdzie na pniu (był na samej górze raportu), a to w sumie nie była oczywista sprawa, bo da się kupić ładnego Poloneza taniej. Tyle, że tu był diesel, a Poldek w dieselu to "rarytas".

Na wykresie widzicie średnie ceny wszystkich ogłoszeń Saaba i Volvo, które zeszły na pniu. Jutro jeszcze analogicznie: wolumen i ilość ogłoszeń. A później JDM 😁

#zdzismoto #samochody #motoryzacja #saab #volvo

Chcesz być na bieżąco z aktualnymi ogłoszeniami?
Da się: www.zDzis.com (potrzebujesz jedynie konta Premium - nie, nie jest drogie)
DROZD - Zeszły na pniu:
2009 Porsche 911 - 299997
2000 FSM Fiat 126p Happy End - 7900...

źródło: Saab i Volvo - średnie ceny ofertowe

Pobierz
  • 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• Doceń
  • 0
@SonyKrokiet: Nie wygasło. Ogłoszenie z publikacji "Zeszło Na Pniu", jak sama nazwa wskazuje - zeszło na pniu. Czyli w mniej niż 4 dni. Ogłoszenia nie wygasają tak szybko. Poza tym to tak, oczywiście, że najprawdopodobniej ktoś wynegocjował lepszą cenę. To są ceny ofertowe.
  • Odpowiedz
@KapitanPolska: na giełdzie autyzmu ktoś wystawiał oplakowanego eleganta za 30k, ale to 5 lat temu jakoś XD
@D_R_O_Z_D no tak średnio mi się chce wierzyć że ktoś dał tyle za malacza skoro nieironicznie za podobną kasę są serio lepsze wybory XD - prędzej ktoś sam zrzucił ogłoszenie XDDD
  • Odpowiedz
  • 0
@SonyKrokiet: Pełna zgoda, też trudno mi w to uwierzyć. I faktycznie, ktoś mógł ściągnąć ogłoszenie, po prostu.
Ale to był bezprzebiegowy egzemplarz, samochodu, który zmotoryzował Polskę na całe dekady. Na dodatek Happy End, którego raczej na rynku nie ma w ogóle. Nie więcej niż kilka ogłoszeń rocznie.
A zarobki oszalały. Społeczeństwo się rozwarstwia, jedni zarabiają za mało a drudzy za dużo. I tu jest potencjał. Jak komuś będzie brakować do
  • Odpowiedz