Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 20
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 10
@xiv7: Dla mnie taki, że chciałbym aby Polska pozostała Polską, a nie zrobiono z niej multi-kulti śmietnik. Tymczasem wg aktualnych tendencji, w 2048 - 2049 we Wrocławiu Polacy staną się mniejszością (50% - 1). Następnie w latach 50. kolejne kilkanaście miast pójdzie śladem Wrocławia.
  • Odpowiedz
@AdamF_OG: to byłby dla ciebie prawdziwy dysonans, dzielnica gdzie znajdziesz meczet i dużą społeczność muzułmańską graniczy z małą dzielnicą Gay Village znaną z klubów i kawiarni gejowskich, taka ciekawostka że wcale te kluby nie płoną
xiv7 - @AdamF_OG: to byłby dla ciebie prawdziwy dysonans, dzielnica gdzie znajdziesz ...

źródło: 1000002862

Pobierz
  • Odpowiedz
  • 2
@xiv7 To fajnie. Ja spędziłem w Birmingham 2 dni, i nie wyobrażam sobie mieszkać tam chociażby 2 miesiące. No ale ja jestem osobą, co lubi czystość, spokój, a także nie musieć się zastanawiać czy podczas wieczornego wyjścia do deli / Żabki, może tego dnia będę zmuszony użyć klamki, ani także czy może na evencie masowym będzie zamach terrorystyczny.

@gr0m1t: Wiza to wiza, a ich przybycie do kraju, to ich
  • Odpowiedz
Dla mnie taki, że chciałbym aby Polska pozostała Polską, a nie zrobiono z niej multi-kulti śmietnik.

@AdamF_OG: Ani polityków ani gospodarki nie obchodzi czego chce jakiś pionek z wykopu. Polska będzie sprowadzać cudzoziemców bo po prostu potrzebuje taniej siły roboczej. Nikt, niezależnie czy lewica czy prawica, nie poświęci rozwoju kraju w imię zachowania czystości rasowej tak chętnie postulowanej przez środowiska tzw. "patriotyczne", a będącej w rzeczywistości pustym sloganem wyborczym mającym
  • Odpowiedz
nie musieć się zastanawiać czy podczas wieczornego wyjścia do deli / Żabki, może tego dnia będę zmuszony użyć klamki

@AdamF_OG: to bardzo strachliwy jesteś bo spacerowałem nieraz o 2-3 w nocy po tym mieście
  • Odpowiedz
@HrabiaTruposz: Warto pamiętać, że rozumiana w aktualnym sensie tożsamość narodowa powstała stosunkowo niedawno. Dawniej chlopa nie obchodziło w jakim kraju żyje, liczyło się kto jest jego panem. Jedynie szlachta czuła jakąś formę więzi. ¯\(ツ)/¯
  • Odpowiedz
  • 0
to byłby dla ciebie prawdziwy dysonans, dzielnica gdzie znajdziesz meczet i dużą społeczność muzułmańską graniczy z małą dzielnicą Gay Village znaną z klubów i kawiarni gejowskich, taka ciekawostka że wcale te kluby nie płoną

@xiv7: Teraz może jeszcze nie. Ciekawe czy będziesz w stanie powtórzyć te słowa za np. ćwierć wieku. 43% muzułmanów w UK chciałaby wprowadzenia prawa szariatu.
  • Odpowiedz
Wiza to wiza, a ich przybycie do kraju, to ich przybycie do kraju. Oficjalnie podany powód to dla mnie sprawa drugo- albo trzeciorzędna.

@AdamF_OG: Ciebie zwyczajnie nie interesuje to, że możesz nie mieć racji. Bardzo wygodne
  • Odpowiedz
@AdamF_OG: Człowieku, proces kształtowania narodow trwał wiekami, a to co rozumiesz jako narod powstało na przestrzeni ostatnich 200 lat. To nie jest lewacka bzdura, tylko fakt historyczny. Jak sobie wyobrażasz tożsamość narodowa chlopa panszczyznianego w 1300 roku? Ten człowiek nie widział na oczy swojego króla, a często nawet pana, który był właścicielem wsi. Nie podróżował, całe życie spędzał w swojej okolicy. Jedyna przynależność jaka czuł to przynależność do swojej wsi,
  • Odpowiedz
  • 0
@GalNonimus: Tak, tak, pewnie mój praprzodek z XVII wieku nie rozumiał co pisze, gdy w księdze rodzinnej odnotował, że ,,jako państwo na włościach wspólnie z kmieciami jako Polacy bronili się przed napadem moskalskim''. Albo jak wcześniejszy z XVI wieku napisał ,,od tamtego czasu 91 wiosen minęło i teraz jesteśmy już Polacy". Nie rozśmieszaj mnie.

@Leniek: To tylko dane z 10 miesięcy. Tymczasem PiS rządziło 8 lat.
  • Odpowiedz
Nikt, niezależnie czy lewica czy prawica, nie poświęci rozwoju kraju w imię zachowania czystości rasowej

@HrabiaTruposz: No to mamy problem bo większość zwykłych ludzi nie poświęci rozwoju społeczeństwa w imię PKB i portfeli kilku bogatych Januszów. A generalnie ludzie nie za bardzo mają ochotę się godzić z rzeczywistością, która zostaje im narzucana siłą i z której będą mieli więcej strat niż korzyści, tak jak to nam sugerujesz. Pozostaje dalsza radykalizacja
  • Odpowiedz