Wpis z mikrobloga

Ciekawe ile osób się regularnie bada i ile z nich dzięki temu mogłoby uniknąć śmierci przez raka. Domyślam się że stosunek niebadających się do badających to jakieś 80-20 dla tych pierwszych jak nie więcej

#rak #nowotwor #przemyslenia
  • 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Pardo: co to znaczy bada? Byłem u lekarza i powiedziała jak nie mam dolegliwości do żadnych badań mi nie da, nawet zwykłej morfologii. A żeby rak wyszedł w morfologii to będzie wchuj zaawansowany
  • Odpowiedz
  • 0
co to znaczy bada? Byłem u lekarza i powiedziała jak nie mam dolegliwości do żadnych badań mi nie da, nawet zwykłej morfologii. A żeby rak wyszedł w morfologii to będzie wchuj zaawansowany

@LM317K: to nie wiem co za babsko tam masz. Ja umawiam się, przychodzę i wszystko robią
  • Odpowiedz
@Pardo: bylem sobie raz zbadac jadra na usg bo czulem guzek (na szczescie bylo ok). Lekarz mi opowiadał, że ludzie przychodzą w tak zaawansowanych stadiach raka, kiedy już odczuwają konkretny bol, leci im ropa itp. mimo, ze objawy mają conajmniej od roku. Myślę, że dobrze to obrazuje podejście do diagnozowania się Polaków.
  • Odpowiedz