Wpis z mikrobloga

@sarevok123: 1000 akcji jeden bet w USD, potem otworzyłem drugą pozycję spekulacyjną w EUR dla zabawy, w niej zostało mi 200 akcji. W EUR kupowałem paczkami (najwięcej na drugim mialem 1600 akcji) robiąc kółka, ale żałuje. Po prostu trzeba trzymać w to co się wierzy i p-------ć noise.
  • Odpowiedz
@sarevok123: Ładnie! Stary, ta firma dopiero się odpala. Jestem przekonany. Może i cena wkrótce spadnie, na pewno będą turbulencje ceny, więc olej stock price najlepiej na kilka lat. Co się liczy to: czy firma dowozi, jaki jest management i jak wygląda outlook dla całego industry. Jeśli na żadnym z tych frontów nie ma red flagów, to nie warto sprzedawać. Po prostu space is the new ocean, a RKLB to obok
  • Odpowiedz
@Malyburtownik: ogólnie wskaźniki ma bardzo dobre np wskaźnik altman z1 score przy obecnej wycenie wynosi 17. Nawet jak bylo okolice 15$ za akcje to wynosił ok 5. Po za tym możliwe że dostaną sporo kasy z golden dome. Wielkie agencje jak blackrock, vanguard dodatkowo dokupują, a są spekulacje od kilku fachowców, że spółka jest mocno niedowartościowana, że nawet wyceniają 200$ za akcje..
  • Odpowiedz
@jestempirat: No ja sie zgadzam totalnie. Ja nastawiam się na tą spólkę na sprzedaż w okolicach 2032, Więc oczywiście dalej trzeba dokupywać bo oddalając taką Nvidie, to pewnie w 2019 tez sie ludzie zastanawaili kiedy to sie wywali z rowerka :D
  • Odpowiedz