Aktywne Wpisy

NaNicTo +25
#slubodpierwszegowejrzenia Czy Katechetka to najbrzydsza uczestniczka do tej pory? Wygląda jak gargamel, ale konkurencja w postaci Czyngis chana i np. Kangurzycy jest dosc ostra. Co na to eksperci ?
slimek16 +2
Pytanie do różowych: który z tych Panów jest najlepszy? :D #slubodpierwszegowejrzenia

Fajnie jakby można było używać z googlami fpv.
Potrzebuję sprawdzić czasem czy ktoś nie chodzi po moim lesie (las jest 5km od domu) a jeździć mi się nie chce. Zgłaszać lotu też nie mogę bo sąsiad ogarnia te tematy a mam podejrzenie że to on w--------a śmieci w nocy.
To byłby mój pierwszy dron, mam budżet 1500 zł, jeśli to w ogóle realne.
#drony #dron
@PiersiowkaPelnaZiol: to będzie chyba największy problem
@barman84 o kurde aż tyle?
@PiersiowkaPelnaZiol: W tym budżecie takie rzeczy nierealne. Żeby spełnić wszystko to raczej powinno się mówić o wielokrotności tej kwoty. Lepiej po prostu zweryfikować wymagania
Już bez googli fpv
zapomnij w tej cenie. Nawet jakbyś po taniości składał jakiegoś lekkiego małego lekkiego long-range, na analogu to nie masz szans na 10km zasięgu wizji a już tym bardziej zrobienie takiego zasilania, które nie spowoduje, że każdy większy podmuch będzie wyzwaniem (vide li-ion).
źródło: temp_file8679437082713317400
Pobierzboisz się że ktoś ci grzyby ukradnie? xD
wymienna kamera dzień/noc
nienamierzalny
Według mnie nie ma takiego, żeby sobie na takich odległościach na żywo polatać. Jedynie co to kupić jakikolwiek i mu zaplanować misję patrolową a obejrzysz sobie materiał jak wróci. Ale na latanie BVLOS trzeba mieć
@maniok: no nie mam licencji na drony i nie chce robić za bardzo, wiem że sporo ludzi buduje i lata nie rejestruje tego (wiadomo ze zdrowym rozsądkiem) to las i otwarte łąki, wiadomo nawet i te 3-5km zasięgu by wystarczyło.
Myślałem że po prostu ktoś doradzi bo byłem przekonany że np coś takiego z inną kamerą będzie wstanie mi dać to co
@maniok: dobrze przypuśćmy 1-2km wtedy jest realne to?
ziomek, każdy lot BVLOS musisz zgłosić do PAŻP.
Jesli jest to Twój teren nie ma tam mieszkańców to po wyjaśnieniach powinni Tobie plan misji klepnąć.
No ale czytam :
"no nie mam licencji na drony i nie chce robić za bardzo, wiem że sporo ludzi buduje i lata nie rejestruje tego (wiadomo ze zdrowym rozsądkiem) to las i otwarte łąki, wiadomo nawet i te 3-5km zasięgu
@hiperchimera: no spoko, jak nie ty to kto inny XD, poza tym 200 metrów w górę to nie wiem po co aż tyle miałbym latać, pewnie 50 by mi wystarczyło, ćwiczyłem na symulatorze u znajomego latanie więc bez przesady że to czarna magia...