Wpis z mikrobloga

#gielda

Jakbym zapytał zupełnie nieironicznie jak zacząć to mocno mnie tu wyśmieją? xD W sumie robcie co chcecie, możecie mnie śmiechem zabić, ale XTB jako pierwsza apka jest ok?

Mam ochote r------ć sobie finanse, żeby ich poziom dostosować do innych sfer mojego życia (dno)
  • 13
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@zielonzielon: zupelnie powaznie, zaloz xtb, wplac 100zł i miesiąc sie tym pobaw. Na początku bedziesz sprawdzal caly czas czy zmalal czy urus i na poczatku bedziesz tez popelnial glupoty, kazdy z nas popelnial. Rownoczesnie do tego poczytaj sobie inwestomat (najnudniejszy, ale tez najbardziej merytoryczny, do tego inwestowanie wedlug jego metod jest zajebiscie safe (nadal mozesz stracic), wiec jak masz duzy kapital to warto sie tym zainteresowac, oprocz tego zawod inwestor
  • Odpowiedz
@zielonzielon: jeśli to ma być h----d, dla zabawy, to tak jak piszą: wrzuć określoną kwotę, baw się.

Jeśli szukasz w co wsadzić pieniądze na długie lata, żeby nie topniały wybierz sobie jakieś tanie a szerokie ETFy albo obligacje EDO lub rodzinne jeśli możesz, zapakuj w IKE, ewentualnie ikze i co roku dokładaj. Nie ma sensu więcej niż dwa razy do roku o tym myśleć.

Jeśli chcesz szybko pomnożyć swoje pieniądze
  • Odpowiedz
@zielonzielon: Strategii to ci nikt nie poda, bo nie ma takich zawsze działających. Ale z takich istotnych rad na początek:
1. nie tykaj CFD
2. wrzucaj na giełdę tylko takie pieniądze, które jesteś gotowy stracić
3. jeśli pkt. 2 jest niemożliwy, to co najmniej pieniądze, których przed dłuższy czas nie będziesz musiał stamtad wyciągać
4. duży potencjalny zysk, to i duże ryzyko. Jeśli nastawisz się na szybki zysk, to jeszcze
  • Odpowiedz