Wpis z mikrobloga

Widziałem że dziś pojawiło się kilka wpisów:
łeee jestem brzydki i nigdy nie będę miał dziewczyny
łeee jestem samotny i nic się nie zmienia

Musicie zrozumieć drodzy bywalcy tagu #przegryw że możecie to zmienić ale wymaga to nawet nie dużej pracy ale cierpliwości.
Spróbujcie spojrzeć na siebie oczami kogoś obcego kto was nie zna.
Ja kilka miesięcy temu tak właśnie zrobiłem i kogo widziałem?
Grubasa, lenia i człowieka niewartego uwagi.

Zamiast się mazać w nieskończoność to zabrałem się za siebie i schudłem ponad 40kg.
Czy było to trudne? Nie.
Wymagało jedynie dyscipliny i dążenia do celu.

Triada klasyczna w filozofii greckiej to ideał trzech powiązanych ze sobą wartości: Prawdy, Piękna i Dobra.
Tym polecam wam się kierować chociaż rozumiem że może być to dla was trudne kiedy tak ogromny wpływ na masy wywierają media które promują z pełną mocą wartości odwrotne.

Kolejna sprawa to marketing który jest agresywny jak nigdy wcześniej. Sprzedaje się wam różne obrazy i postawy które mają niewiele wspólnego z rzeczywistością. Mózg niestaty działa czasem tak że nie umie oddzielić fałszu od fantazji.
Przez to oczekiwania do nas samych rosną ponad miarę i ludzie nie umieją być szczęśliwi sami ze sobą.

Naprawdę nie trzeba być napiękniejszym, najbogatszym czy innym naj żeby czerpać radość z życia.

#przegryw #psychologia #tinder
  • 15
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@KonserwatywnyMocny: Co ty za p--------y przeintelektualizowane wypisujesz... jak tu sporo gymceli jest, zapytaj się ich czy coś im daje to pod względem społecznym. Wiadomo że dobrze nie być grubym. ale tutaj to pewnie nawet nie jest w top 5 problemów. Jak sobie jesteś podziurawiony psychicznie i chronicznie samotny, masz neuronietypowość to w większości przypadków możesz sobie w dupę wsadzić sylwetkę.
  • Odpowiedz
@Dziadygaludowy: Podałem to jedynie jako przykład. Wiadomo że każdy ma inne problemy. Ja mam też inne oprócz nadwagi.

@rekkin Zależy czy to naprawdę radiowa twarz czy tylko taka jest w twojej głowie.
Jeśli naprawdę nie jesteś atrakcyjny z twarzy to masz trudniej to prawda ale i tak masz szanse nadrobić innymi cechami. No ale to wymaga czasu i poznania kogoś kto to zaakceptuje. Nie ma co szukać jakiś prostaczek
  • Odpowiedz
@Przzzegrywpl: Jeśli to prawda to musisz zadbać o zdrowie przez zmiane sposobu odżywania. Ja miałem podobny problem i dosłownie nic nie mogłem zrobić. Teraz jem zdrowe rzeczy (te naprawdę zdrowe) i dzięki temu testosteron wzrasta co jest kluczowe dla zdrowia faceta.
  • Odpowiedz
Naprawdę nie trzeba być napiękniejszym, najbogatszym czy innym naj żeby czerpać radość z życia.

@KonserwatywnyMocny: w teorii, tak. W praktyce ludzi jest zbyt wielu i dobrej pracy / powodów do dumy jest za mało i nie starczy dla wszystkich.
  • Odpowiedz
łeee jestem brzydki i nigdy nie będę miał dziewczyny

Zamiast się mazać w nieskończoność to zabrałem się za siebie i schudłem ponad 40kg.

@KonserwatywnyMocny: i jak, powodzenie u kobiet skokowo skoczyło?
czy klasycznie awans z niechęci na obojętność?
  • Odpowiedz
No z czym się ludzie spotykają? Jak ktoś całe życie nie przeczytał nawet 10 książek i nie dba o siebie to czego oczekuje?

@KonserwatywnyMocny: ja pier....a wiesz że są ludzie co dbają o siebie i przeczytali więcej niż 10 ksiązek (jakby cokolwiek miało to dać XD) i dalej nic nie mają?

Wg. ciebie ja powinienem być na finiszu. Nie mam problemu z wagą, mam szczupła sylwetkę. Nie mam żadnych typowych
  • Odpowiedz