Wpis z mikrobloga

✨️ Prawdziwe szczęście niezależne od pieniędzy
Mówi się że pieniądze szczęścia nie dają - ale powiedz to komus biednemu... ja natomiast moge sie z tym zgodzic. Prawdziwe szczęście nie wymaga nawet złotówki. Wiele lat temu, gdy nie miałem kasy i ledwo starczało aby przeżyć - byłem totalnie szczęsliwy, ba, nawet wtedy czułem i wiedziałem że jestem najszczęśliwszy w życiu. I wiedziałem ze jak kiedys mój status się polepszy to to szczescie gdzies odplynie. I odplynelo. I juz nie wrocilo i pewnie nie wroci. Czy znow bylbym szczesliwy gdybym nic nie mial? Nie. To tak nie dziala. To nie jest wyznacznik. Jednak w moim przypadku czyste szczescie osiagnalem wlasnie w takim stanie.

Nie do opisania jak wtedy sie dobrze czulem. Ludzi ktorych masz wokol siebie mozesz policzyc na palcach jednej reki. Ale to starannie wyselekcjonowany krąg. Ci ktorzy naprawde cie szanuja i kochaja, bez wzgledu na wszystko. Bedziesz mial kase to przyjaciol pojawi sie znacznie wiecej ale zainteresowani oni na pewno nie beda toba a twoimi srodkami. Tamten stan gdy nikt od ciebie nic nie chce, nic nie musisz, nie odwalasz tego calego cyrku, gdy czerpiesz z zycia pelna geba. swietny stan #przemyslenia

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: mkarweta

🫶 Twoje wsparcie = dalszy rozwój projektu. Wspomóż projekt

• 5
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via mirko.proBOT
  • 0
precyzyjny-filantrop-62:

nie miałeś zmartwień

@mirko_anonim: właśnie to jest esencja szczęścia. I puenta jest taka, że póki masz co jeść, pic i czym oddychać to nie masz zmartwień. Reszta to Twoje przekonania
  • Odpowiedz