Wpis z mikrobloga

co ja poradzę że robie takie jak lubię:D leczo beż cukini dla mnie się nie liczy :p


@pypowicz: No smakuwa. Ja dzisiaj też jadłem, ale w formule w granicach węgierskiego wzorca. Korzystam z sezonu na pomidory.

Cukinię dawałem przez lata, aż któregoś razu doszedłem do wniosku, że bez niej jest bardziej wyraziste. Pieczarek nigdy nie dawałem, ale jeśli bym już dawał grzyby to leśne i na ile zrozumiałem to taki
lycaon_pictus - >co ja poradzę że robie takie jak lubię:D leczo beż cukini dla mnie s...

źródło: IMG20250713184642

Pobierz
  • Odpowiedz
  • 0
@lycaon_pictus: wiesz, powiem szczerze ze nie znam się super na węgierskiej kuchni i zasadach i kanonach robienia leczo. Robię z cukinia bo mama zawsze tak robila a poza tym.... uwielbiam cukinię. Wszystko z nią zjem. Placki, nalesniki, smażone jak kotlety () ale powiem szczerze, że następnym razem pomyślę o grzybach leśnych bo mam cały sloik prawdziwków i podgrzybków:D
Twoje leczo też wygląda super
  • Odpowiedz