Wpis z mikrobloga

@stanleymorison: „SPEŁNIAJĄ WIĘCEJ NORM NIŻ DZISIEJSZE BUDOWNICTWO !1!1 😭😭😭😭😭😭”

Te normy to: krzywe ściany, nieszczelne okna, windy jak z post apo, do których wchodzą dwie osoby, miedziane instalacje elektryczne, wyciszenie w postaci trzciny i wysokość mieszkania 250cm”

XD
stanleymorison - @stanleymorison: „SPEŁNIAJĄ WIĘCEJ NORM NIŻ DZISIEJSZE BUDOWNICTWO !...

źródło: IMG_3987

Pobierz
  • Odpowiedz
  • 16
@stanleymorison Przyznaj się, że z wielkiej płyty od rodziców gdzie miałeś usługi, zieleń, placówki oświatowe itp. Przeprowadziłeś się do deweloperskiego, które będziesz spłacał przez następne 30 lat i starasz sobie to jakoś racjonalizować ( )
  • Odpowiedz
@stanleymorison

@stanleymorison: „SPEŁNIAJĄ WIĘCEJ NORM NIŻ DZISIEJSZE BUDOWNICTWO !1!1 😭😭😭😭😭😭”

Te normy to: krzywe ściany, nieszczelne okna, windy jak z post apo, do których wchodzą dwie osoby, miedziane instalacje elektryczne, wyciszenie w
  • Odpowiedz
@Viking-: Żeby wielką płytę doprowadzić do stanu deweloperskiego, to też trzeba dać ze 100k, więc oszczędność żadna. Jak chciałem położyć panele winylowe, to musiałem 3 kontenery gruzu wywalić i robić od nowa wylewkę bo były uskoki po 2cm nawet.
  • Odpowiedz
@stanleymorison: wielka płyta ma wiele zalet (zwykle jest w dobrej lokalizacji, świetnie skomunikowana, ma dużo zieleni i ogarniętą urbanistykę), ale żadna z tych zalet nie jest związana z jakością wykonania tego paździerza.
  • Odpowiedz
gloryfikowanie wielkopłytowego gówna

@stanleymorison: zauważyłem że na wykopie nazwanie wielkiej płyty gównem działa na wielu jak płachta na byka. Jak kiedyś napisałem że ta zieleń wokół blokow to w rzeczywistości rozjeżdżone samochodami trawniki zasrane przez psy to mnie zjeść chcieli ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz