Tak się głośno zastanawiam, byłem na wakacjach, zabrałem ze sobą aparat Nikon, duża cegła w porównaniu z komórką. Zrobiłem tylko 200 zdjęć, telefonem drugie tyle. Chyba już czas skończyć z braniem dużego aparatu fotograficznego na wyjazdy. Duże, nie poręczne, rzadko zabierane z pokoju na krótkie wyjście. No cóż za rok kolejna rozkmina, brać czy nie brać? #zdjecia #aparatyfotograficzne #nikon #fotografia #wakacje #smartfon
@dzieju41: ja tak wyprzedałem sprzęt. najpierw zamieniłem wielka lustrzanke pełnoklatkową na bezlusterkowca, a potem bezlusterkowca na drona bo nie chcialo mi sie nosic aparatu jak mam dobry telefon, a dron jako zabawka :)
@dzieju41: ja biorę lustrzankę tylko na "fajniejsze" wyjazdy. Chociaż komórką też robię wtedy zdjęcia. Nie sprzedawaj, trzymaj w szafie, jak zajawka wróci to zawsze możesz skorzystać.
@v-tec Na początku czerwca byłem w Rzymie na 5 dni, trochę zdjęć zrobiłem ok. 900, teraz 10 dni w Tunezji i tylko 200, tam byłem nastawiony na zwiedzanie, tutaj na rozrywkę, może to z tego powodu. Chyba będę zabierał tam gdzie to ma większy sens.
@dzieju41: Sama kiedyś woziłam lustrzankę na wszystkie wycieczki, ale teraz nie ma sensu, kiedy aparatem też można zrobić dobre zdjęcie, wystarczającej jakości, żeby mieć jako pamiątkę, pokazać znajomym albo wrzucić do internetu. Aparat zajmuje za dużo miejsca i za dużo waży, żeby go wozić dodatkowo. Ale też nie sprzedawaj, zawsze się może przydać.
@dzieju41 ja mam odmienne zdanie. Najlepsze zdjęcia zrobiłem właśnie aparatem. Tylko że jest jeszcze rzecz - ja swoje zdjęcia wrzucam na papier. Nie wszystkie, ale dużo - raz na pół roku 500-800 zdjęć z czego dużo rozdaje po znajomych. Zdjęcia z telefonu to nie to do czego przywykłem i strasznie męczą mnie swoją nijakością. A może zamiast body, 2-3 obiektywów i gripa wziąć tylko body z podpiętą 35 mm i odkręcić
#zdjecia #aparatyfotograficzne #nikon #fotografia #wakacje #smartfon
Nie sprzedawaj, trzymaj w szafie, jak zajawka wróci to zawsze możesz skorzystać.
A może zamiast body, 2-3 obiektywów i gripa wziąć tylko body z podpiętą 35 mm i odkręcić