Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via Android
  • 1
@_____________________ lek Clomid tak ale....

Po pierwsze to lek ma za zadanie zwiększyć owulacji u kobiet i łatwość zachodzenia w ciążę. I tak na mężczyzn też działa i zwiększa produkcję spermy oraz żywotność nasienia (chociaż czytałem że ktoś to obalił). Problem jest tylko jego skład jak mówiłem są 2 izometry w nim zuklomifen oraz enklomifen.

Zuklomifen w ogóle nie działa na mężczyzn, bo działa na owulację.
Enklomifen działa na produkcję testosteronu przed
  • Odpowiedz
@innv: zbadaj sobie lepiej poziom estradiolu, bo to jego głównie podnosi enclomifen tak samo jak i clomid - słabo jest z badaniami na ten temat u mężczyzn, ale prawie każdy kto badał poziomy e2 w krwii to potwierdza na zagranicznych forach

Jeśli razem z nim nie stosujesz jakiegoś blokera aromatazy (AI) to sprawdź czy ci się nie zaczęła rozwijać powoli ginekomastia, tzw. bitch tits + cała reszta skutków wysokiego poziomu
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@submit-to-me wszyscy mają p-------a z ginekomastią xD.

Pamiętaj, że estrogen to też anabolik tak samo jak testosteron. Enclo ma za zadanie podkręcić hormony zużywając cholesterol: więc podnosi zarówno testosteron jak i estrogen.

I mój estrogen jest w topce nie przekracza i nie mam żadnych efektów. I też mam niski cholesterol (i cały poziom lipidowy)

Jednak estrogen mam większy jeszcze z jednego powodu tłuszczu. Biorę antyaromatyzory.
  • Odpowiedz