Wpis z mikrobloga

@DeesQ: ładna.

Mam pytanie, jak ją podlewasz?

Ja kiedyś miałem rosiczkę i muchołówkę, stały spokojnie przez kilka miesięcy, aż trafił się bardzo gorący sierpień i mimo podlewania mi uschły. Do tej pory nie wiem co zrobiłem źle.
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@Moloch99: tak, przez podsiakanie. Kupuje w eclercu 1l za 1zl. Nie, te rosliny kochaja słońce i jak jest upal to wystawiam na parapet po 1 dla kapieli slonecznych, po 2 upał+szyba = efekt lupy
  • Odpowiedz
@DeesQ: Czy taka roslina jakoś wabi muchy? Jak mi mucha wpadnie do pokoju, to jest duża szansa, że szybko siądzie na roślince, czy to raczej kwestia szczęścia?

Lato sie zbliza, kupił bym sobie taka roślinkę, żeby mi to całe wlatujące w nocy do pokoju robactwo wycięła w pień, ale czy jest skuteczna?
  • Odpowiedz
@Baal_Hammon: wabić wabi, bo widzę jak małe muszki czasem wokół latają, aby łapka się zamknęła to musi być normalnej wielkości mucha by podrażnić włoski czuciowe. Myślę, że jedna Ci nie wyłapie, ale z każdą kolejną szanse rosną. Polecam ogólnie na komary i małe badziewia rosiczkę.
  • Odpowiedz
@DeesQ: A to jeszcze dopytam-czy one nie będą wydzielać jakiegoś przykrego zapachu?

I skoro wabi, to czy efekt nie będzie odwrotny do zamierzonego-czy mi z dworu do domu nie będzie ściągać tego badziewia :)
  • Odpowiedz
@DeesQ: No to jeszcze dziś na allegro zamówie, myślałem wpierw o modliszce, ale nie do końca jestem do owadów przekonany.

Ostatnia rzecz jaka mnie ciekawi-trzeba to dokarmiać jak nic nie złapie, czy na wodzie i słońcu tez pociągnie swój żywot?
  • Odpowiedz