Wpis z mikrobloga

• 0
@jest_agrest-nie_ma czy Minecraft czy IRL czy zamawianie tinderowek nie ma żadnego znaczenia procesowego, bo goście nie przychodzą na partyjkę gry komputerowej. Musisz jednak doczytać czym jest podstęp i oszustwo w ramach prawa.
Twoja argumentacja mogłaby mieć szansę, choć niezbyt dużą w krajach z prawem anglosaskim. W Polsce system prawny po prostu tak nie działa. Czy podoba to się tobie czy nie i nie mieszaj KK z KPC.
  • Odpowiedz
@mexxl: @M3rl1n_ wszyscy wiemy, że cel strima jest inny niż mówi o tym aktorkom które przychodzą i wszyscy wiemy że celem tego strima jest świadome działanie na szkodę, mające na celu ich ośmieszenie i upokorzenie celem osiągnięcia korzyści majatkowych. Pod jakie paragrafy prawnicy to podciągną jest kwestia ich warsztatu prawniczego i doświadczenia. Wrócę do tematu jak będzie oficjalnie wiadomo co się stało bo teraz to pisanie patykiem po wodzie.
  • Odpowiedz
  • 0
@jest_agrest-nie_ma rzucaliśmy się bo ze streamów żaden prokurator nie przybił by mu aresztu tymczasowego. Jak gej sobie chodził do drugiego pokoju albo włączał stream z jakąś laską to zupełnie inna sprawa.
Ale przyznaję rację z tym że miałeś nosa że gej siedzi w areszcie.
  • Odpowiedz
żaden prokurator nie przybił by mu aresztu tymczasowego

@mexxl: bo o tym decyduje sąd a nie prokurator XDD to jedno, a drugie to materiał literalnie zaczyna się od tego, że koleś ma aktualnie 2 miesiące aresztu tymczasowego XD
  • Odpowiedz
  • 0
@jest_agrest-nie_ma decyduje sąd na wniosek prokuratora, a gejowi znając życie to na adwokata szkoda pieniędzy. Więc w takiej sytuacji sąd i tak przebije to co prokurator żąda. Ciekawy jest tylko to że dostał dwa miesiące a nie trzy,
A pokaż mi jedną sytuację na streamie, która podpadałaby pod kodeks karny i tymczasowy areszt
  • Odpowiedz
  • 1
@jest_agrest-nie_ma a ja już Ci wytłumaczyłem że mylisz prawo karne z prawem cywilnym. A w prawie cywilnym nie ma czegoś takiego jak areszt tymczasowy czy kara bezwzględnego pozbawienia wolności ani nawet ograniczonego prawa pozbawienia wolności. Więc już nie wracajmy do kwestii które zostały wyjaśnione
  • Odpowiedz
  • 0
@jest_agrest-nie_ma poczekamy zobaczymy. Ja zawołam ciebie jak nie miałeś racji. Ty zawołasz mnie jak wyszło na twoje.
Buddzie też zarekwirowali samochody, piękna pokazówka była z jego aresztowania jak go wyprowadzali w kajdankach i jak to się skończyło? Dwa tygodnie później hulał na wolności a samochody grzecznie wróciły na parking.
  • Odpowiedz