#polityka Jak to podejście się zmieniło na przestrzeni lat. Co najlepsze wtedy wiedzieli że to dobre no ale teraz niedobra o tym mówić bo sondaże polecą.
@zeszyt-w-kratke: w ogromnej większości z Ukrainy. Oto bowiem z kraju z 14% bezrobociem na rynku zaczynało brakować pracowników. Bardzo mocno brakować. Wiem, dane są pisowskie, fakty są pisowskie, matecki zamknij mordę etc.
Chyba nie próbujesz powiedzieć, że to z powodu wojny na Ukrainie, która wybuchła trochę później.
Wojna na Ukrainie wybuchła w 2014 roku, myszko. Odkąd z kraju z jedną z najwyższych stóp bezrobocia w UE przeskoczyliśmy na drugi koniec tabeli, na rynku zaczęło dramatycznie brakować rąk do pracy. Tę lukę wypełnili właśnie głównie Ukraińcy.
źródło: temp_file8292832573732514254
Pobierznie ufaj w każdej kolorowej grafice
O 86% czytałem niedawno gdzieś w EUROSTATcie, ale nie chce mi się tera szukać. Tutaj masz 82%.
https://stat.gov.pl/download/gfx/portalinformacyjny/pl/defaultaktualnosci/5821/18/1/1/zezwolenia_na_prace_cudzoziemcow_w_polsce_2017.pdf
@Brutus66: bądźmy dokładniejsi - widać ich od 13.12.2023 ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Chyba nie próbujesz powiedzieć, że to z powodu wojny na Ukrainie, która wybuchła trochę później.
źródło: obraz
PobierzWojna na Ukrainie wybuchła w 2014 roku, myszko. Odkąd z kraju z jedną z najwyższych stóp bezrobocia w UE przeskoczyliśmy na drugi koniec tabeli, na rynku zaczęło dramatycznie brakować rąk do pracy. Tę lukę wypełnili właśnie głównie Ukraińcy.
@janekplaskacz:
Źródło. A przede wszystkim jakiej narodowości było pozostałych 14% czyli 154 000 migrantów